Computeralgebra met Maxima

Voorzijde
Achterzijde
28,95
Met 5% studentenkorting
Voor 27,50 i
Levertijd: 3 dagen
+
Bestel
ISBN: 9789039526033
Uitgever: Academic service
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Jos Simons
Druk: 1
Pagina's: 176
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2010
NUR: Exacte vakken en informatica HOGER ONDERWIJS

Computeralgebra met Maxima geeft een introductie in het gebruik van het wiskundige softwarepakket Maxima. Maxima is een zogeheten computeralgebra-pakket dat gebruikt kan worden voor het oplossen van wiskundige problemen. Met het pakket kunt u bijvoorbeeld ontbinden in factoren, stelsels vergelijkingen oplossen, grafieken tekenen, functies differentiëren en integreren, enzovoort. Dit werkt uiteraard veel sneller en nauwkeuriger dan een handmatige berekening als die al mogelijk zou zijn!

Anders dan bij commercieel verkrijgbare pakketten, wordt Maxima geheel kosteloos beschikbaar gesteld. Het is namelijk “open-sourcesoftware”, waardoor u het gratis kunt downloaden en volkomen legaal kunt gebruiken.

Het pakket wordt ook nog permanent verbeterd en uitgebreid.

Dit boek is op velerlei manieren te gebruiken. Het kan dienen als ondersteuning

in het hoger of voortgezet wiskundeonderwijs of als hulpmiddel om complexe problemen aan te pakken bij vakken of onderwerpen waar wiskunde wordt toegepast. Daarnaast is het boek geschikt als ondersteuning bij het maken van technische berekeningen in industrie en bedrijfsleven.

Dit boek bevat de tekst van de cursus Computeralgebra met Maxima van de Open Universiteit Nederland. De volledige cursus vraagt ongeveer 40 uur studie en is vrij beschikbaar op de site www.opener.ou.nl.

Drs. Jos Simons is freelance auteur bij de Open Universiteit Nederland alsmede expertdocent wiskunde en informatica aan het Bouwens van der Boijecollege te Panningen.

Ingangsniveau: VWO of HAVO met wiskunde B of wiskunde D

Lees meer