Cryptografie en ICT / Druk 2

theorie en praktijk

Voorzijde
41,95
Met 5% studentenkorting
Voor 39,85 i
Levertijd: 48 uur
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789039525197
Uitgever: Boom
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: S.E. Aoufi
Druk: 2
Pagina's: 291
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2006
NUR: Exacte vakken en informatica HOGER ONDERWIJS

Cryptografie en ICT

THEORIE EN PRAKTIJK

Bij e-mail, e-commerce, thuisbankieren en vele andere elektronische diensten gaat het om gevoelige informatie, die beveiligd verzonden moet worden. Cryptografie, het vercijferen van boodschappen in een geheimschrift, is een methode voor de beveiliging van elektronische opslag en transport van gegevens. Cryptografie wordt steeds belangrijker in onze maat-schappij.

Dit boek geeft een inleiding in de belangrijkste principes van de cryptografie, ge ustreerd met praktijkvoor-beelden. Het geeft een beknopte uitleg van de theorie van cryptografie en de belangrijkste standaarden op dit gebied (DES, AES, IDEA, Diffie-Hellman, Knapzak, PKI, RSA, EIGamal).

Deze tweede druk bevat een groot aantal uitbreidingen, waaronder geheel nieuwe hoofdstukken over AES, PKI en quantumcryptografie. Verder wordt cryptografie in een breder perspectief geplaatst, is het hoofdstuk over encryptie in netwerken uitgebreid met draadloze netwerken, en is een bespreking van cryptografische protocollen (TLS, WTLS en IPSec) toegevoegd aan het hoofdstuk over beveiligd dataverkeer.

Een lijst van afkortingen, begrippen en meerkeuze-opgaven naast de practicumopgaven met Maple, maken dit boek uitstekend geschikt als studieboek voor diegenen die zich gaan verdiepen in de cryptografie en haar toepassingen.

Het boek is dan ook bedoeld voor HBO- en WO-studenten die zich met cryptografie bezighouden. Enige voorkennis van discrete wiskunde en internettechnologie is aanbevolen.

Lees meer