Oracle Datbasebeheer

Voorzijde
Achterzijde
57,50
Met 5% studentenkorting
Voor 54,63 i
Levertijd: 3 dagen
+
Bestel
ISBN: 9789039523414
Uitgever: Academic service
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: C. van den Beemd & E. Valk
Druk: 1
Pagina's: 376
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2005
NUR: Exacte vakken en informatica HOGER ONDERWIJS

Oracle-leerboeken van Academic Service

Het boek Oracle databasebeheer maakt deel uit van de reeks Oracle-leerboeken van Academic Service. Architectuur, beheer, ontwerp en datawarehousing zijn aspecten die in deze boeken aan de orde komen. De boeken zijn gericht op opleidingen in het hoger en wetenschappelijk onderwijs waar de Oracle software-omgeving wordt onderwezen.

Over dit boek

Dit boek vormt een uitgebreide kennismaking met het Oracle RDBMS (Relational Database Management System), versie 10g. Daarmee biedt het een uitstekende basis voor iedere aankomende Oracle-databasebeheerder.

In dit boek worden eerst de werkingsprincipes van het Oracle RDBMS uitgelegd. Vervolgens komt het aanmaken en uitbreiden van een database aan de orde. Daarna gaat dit boek in op essentiële taken van databasebeheerders, zoals het beheer van gebruikers en gebruikersrechten, en het onder controle houden van objecten in de database. Ten slotte behandelt het boek allerlei specifieke

opties van Oracle 10g, zoals Oracle en Gridcomputing, de rol van de Enterprise Manager, Oracle Enterprise Manager Database Control, en performance monitoring, advies en zelfregulering.

Dit boek is in eerste instantie bedoeld voor het onderwijs op hbo- en universitair niveau. Het is echter ook bijzonder geschikt voor gebruik in practicumsituaties en als ondersteuning bij een cursus databasebeheer. Bovendien is het een prima hulp bij zelfstudie en bij de voorbereiding op

het deelexamen 'Oracle 10g: Architecture and Administration' van het certificatietraject Oracle Certified Professional (OCP).

Over de auteurs

Corné van den Beemd is senior DBA consultant en trainer bij Transfer Solutions BV. Na een studie biologie en gezondheidskunde is hij omgeschoold richting informatica. In eerste instantie heeft Corné zich gespecialiseerd in UNIX en NOVELL NetWare. Later is daar Oracle bij gekomen toen hij in dienst trad bij Oracle Nederland als docent.

Eric Valk, tot voor kort werkzaam als senior DBA consultant en trainer bij Transfer Solutions BV, is vanaf januari 2005 werkzaam als zelfstandig ondernemer. Daarvoor is hij eerst afgestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam in de studierichting Informatica. Kort daarna trad hij in dienst bij Oracle Nederland als docent.

Lees meer