Chin. Ind. Rest. kookboek

De levens en keukens voor en achter het doorgeefluik

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
38,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789038812274
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Danny Lee Ka Fai Lee Sun Li Yan Ting Yuen
Druk: 1
Pagina's: 256
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2023
NUR: Eten en drinken algemeen

Chinees-Indische restaurants zijn al meer dan zeventig jaar een wijdverbreid begrip in Nederland en Vlaanderen. Wie heeft er nou geen jeugdherinneringen aan de plaatselijke Chinees?! In 2021 werd de Chinees-Indische restaurantcultuur zelfs toegevoegd aan de Inventaris Immaterieel Erfgoed.In Chin. Ind. Rest. kookboek zijn alle klassieke recepten van het Chinees-Indische restaurant vastgelegd, van babi pangang tot de perfecte bami, van foe yong hai tot koe loe yok. Maar ook de recepten van achter het doorgeefl uik staan erin: wat eet het keukenpersoneel zelf, welke gerechten namen zij mee vanuit het oosten en maken zij graag thuis?Aan de hand van de familiegeschiedenis van de eigenaren van restaurant Fook Sing in Amsterdam vertellen de auteurs de geschiedenis van het Chinees-Indische restaurant in Nederland. Ook worden de verhalen van andere restaurants door het land verteld. Chin. Ind. Rest. kookboek is een prachtig en smakelijk naslagwerk en een ode aan Chin. Ind. Restaurants.