Aan de slag met Power BI / Druk 2

Van datamodel naar dashboard

Voorzijde
Inkijkexemplaar
Huidige versie niet beschikbaar:

Aan de slag met Power BI / Druk 2

ISBN: 9789024443017
Uitgever: Boom
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Ben Groenendijk
Druk: 2
Relevante opleidingen: Finance & Control Logistics Management Managing New Retail
Pagina's: 224
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2021
Voorgeschreven bij o.a.: Hogeschool Rotterdam Haagse Hogeschool (HHS)
Vervanger van: 9789024428540
NUR: Exacte vakken en informatica HOGER ONDERWIJS

We leven in een datatijdperk. We hebben steeds meer behoefte aan analyse van grote hoeveelheden data – data analytics – en visualisatie in grafische rapporten en dashboards. Dit wordt Business Intelligence genoemd. De BI-tools zijn in de loop der jaren sterk verbeterd. De eerste BI-tools konden alleen door specialisten gebruikt worden, maar Power BI is een tool voor de gebruikers: Self Service BI.

In dit boek worden eerst de onmisbare basisbegrippen uitgelegd, zoals gegevensbronnen, databases, relaties, datawarehouses, kubussen en big data, met veel voorbeelden en illustraties. Hierna start je met Power BI. De meest gebruikte visualisaties (visuals) en de DAX-taal worden toegelicht. Na het lezen van dit boek heb je een gedegen kennis van Power BI, die je direct in de praktijk kunt toepassen.

De tweede druk is herzien volgens de meest recente notaties binnen Power BI. Hiertoe zijn ook nieuwe afbeeldingen opgenomen. Het boek en de website zijn uitgebreid met een deel over kunstmatige intelligentie.

Het leren werken met een applicatie (app), zoals Power BI, kan alleen als je er hands-on mee aan de slag gaat. Om je hierbij te ondersteunen, maken we gebruik van blended learning. Ieder voorbeeld wordt voorafgegaan door een video-instructie op de website, www.aandeslagmetpowerbi.nl, die bij het boek hoort. Na deze instructie ga je naar het boek. Daar wordt het voorbeeld stap-voor-stap toegelicht en voorzien van relevante schermafdrukken. Op de website vind je veel meer informatie, zoals data en uitwerkingen. Er staat ook een introductievideo op waarop je kunt zien dat miljoenen rijen aan data in fracties van seconden in Power BI tot een grafische weerwave worden verwerkt.

Aan de slag met Power BI is een boek voor opleidingen binnen de ICT, management en logistiek. Ook is het geschikt voor zelfstudie.

Ben Groenendijk is docent informatica aan de Hogeschool Rotterdam. Hij is auteur van diverse boeken over o.a. databases en Excel.

De tweede druk is geupdate volgens de meest recente notaties binnen Power BI. Hiertoe zijn ook nieuwe afbeeldingen opgenomen. Het boek is uitgebreid met een nieuw deel over kunstmatige intelligentie. In Power BI zitten veel analyses, waardoor patronen automatisch herkend worden. Op deze manier maakt Power BI kunstmatige intelligentie beschikbaar voor een groot publiek De website zal nieuwe content naar aanleiding van dit nieuwe deel bevatten.