Toegepaste Energietechniek / Druk 6

Voorzijde
69,95
Vandaag besteld,
morgen verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 66,45 i
+
Bestel
ISBN: 9789024436576
Uitgever: Boom
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Joop Ouwehand Trynke Papa Egbert Post Arie Taal
Druk: 6
Relevante opleidingen: Maintenance & Mechanics Maritiem Officier Chemische Technologie Ad Maintenance & Mechanics Werktuigbouwkunde
Pagina's: 528
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
Voorgeschreven bij o.a.:
Vervanger van: 9789024415687
NUR: Energie

Dit product bestaat uit een boek inclusief website met hierop o.a. het online boek.

Deze zesde druk van Toegepaste energietechniek is geheel herzien en geactualiseerd. Het boek biedt een inleiding in de wereld van de energietechnische systemen. Na twee algemene hoofdstukken over energietechniek en verbrandingstechniek wordt achtereenvolgens aandacht besteed aan de onderwerpen: warmwaterketels, verbrandingsmotoren, gasturbines, stoominstallaties, pompen, compressoren en ventilatoren, warmtepompen en koelmachines, en aan geïntegreerde installaties zoals STEG. In de zesde druk zijn er nieuwe kennis-, inzicht- en toepassingsvragen opgenomen per hoofdstuk.

Bij de bespreking van deze systemen wordt uitgegaan van een systeembenadering, waarbij de nadruk ligt op de gebruikseigenschappen en -kenmerken van de werktuigen en energiesystemen. Daarbij is er ook aandacht voor het verbeteren van de efficiency en optimalisering van de rendementen om de milieubelasting te verlagen.

Op de website bij dit boek www.toegepasteenergietechniek.nl kunnen docenten en studenten extra studiemateriaal vinden. Ook zijn hier de uitwerkingen van de vragen te vinden en relevante video’s.

Dit boek maakt deel uit van de reeks over energietechniek. Deze boeken sluiten dankzij hun inhoudelijke samenhang en didactische structuur op elkaar aan, maar zijn ook afzonderlijk te gebruiken:

- Toegepaste energieleer: Warmte- en stromingsleer behandelt de theoretische basiskennis van de warmteleer, de thermodynamica en de stromingsleer.

- Toegepaste energietechniek gaat over de conventionele, meestal op fossiele energiebronnen gebaseerde energietechniek.

- Duurzame energietechniek behandelt de op duurzame energiebronnen gebaseerde energietechniek.

Ir. J. Ouwehand is oud-docent van Saxion Hogescholen. Ir. T.J.G. Papa is als docent verbonden aan Saxion Hogescholen en ir. A.C. Taal aan de Haagse Hogeschool. Ing. E. Post was verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam.