Mind the Gap / Druk 5

Stappenplan identiteit en imago

Voorzijde
36,25
Vóór 16:30 uur besteld,
vandaag verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 34,44 i
+
Bestel
ISBN: 9789024429653
Uitgever: Boom
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Jaap van der Grinten Helma Weijnand-Schut
Druk: 5
Relevante opleidingen: Ad Eventmanager Sportcommunicatie
Pagina's: 168
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2021
Voorgeschreven bij o.a.: Hogeschool Utrecht Fontys Hogescholen
Vervanger van: 9789024406906
NUR: Economie, recht en bedrijfskunde TSO (technisch secundair onderwijs)

Dit product bestaat uit een boek inclusief website met hierop o.a. het online boek.

Met een gap-analyse breng je de verschillen tussen de identiteit en het imago van een organisatie of merk in kaart. Het helpt je bij het maken van de juiste keuzes ter versterking van het imago. Het stappenplan in dit boek stelt iedereen in staat om snel, eenvoudig maar ook grondig een gap-analyse uit te voeren. Iedere stap wordt in een apart hoofdstuk uitgewerkt met behulp van voorbeelden en praktische tips.

Om te oefenen met de stappen van de gap-analyse is de website www.mindthegap5edruk.nl. ingericht. Daar vind je per stap opdrachten en cases, kennisclips, en handige tips en links naar achtergrondinformatie.

Jaap van der Grinten en Helma Weijnand-Schut werken al twintig jaar samen bij de opleiding Communicatie van Hogeschool Inholland. Doorlopend doen zij onderzoek naar het managen van identiteit en imago en de rol van design die de merk-identiteit zichtbaar en tastbaar maakt. In deze vijfde druk van Mind the Gap bundelen zij wederom hun expertises zodat de analyse van identiteit en het imago van een organisatie of merk zowel communicatie-uitingen als design omvat.

Resultaat van deze geĆÆntegreerde aanpak is dat je alle mogelijke gaps aan de hand van dit boek haarscherp in beeld krijgt en meteen kan aanpakken ten gunste van het imago. Actuele cases illustreren de mogelijkheden om de realisatie van de gewenste identiteit en het gewenste imago te verbeteren.

Mind the Gap is geschreven voor communicatiemanagers en studenten communicatie. Het is al 15 jaar zeer geliefd bij studenten en een vaste waarde binnen curricula van opleidingen Communicatie, Media, Creative Business en Commerciƫle Economie.

Het boek is een mooie basis voor de beginnend communicatieadviseur om zijn eerste communicatie vraagstukken te tackelen. De Gap-analyse geeft hem de handvatten die hiervoor benodigd zijn.