Persoonsgericht en waarderend trainen

7V’s voor inspiratie en houvast

Voorzijde
27,50
Vandaag besteld,
morgen verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 26,13 i
+
Bestel
ISBN: 9789024429196
Uitgever: Boom
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Wiepke de Heij
Druk: 1
Pagina's: 240
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
Categorie: Voor de HBO-docent
NUR: Leidinggeven, coachen

Een boek boordevol praktische tools en theoretische verdieping voor trainers die hun vakmanschap willen vergroten.

Door de toenemende diversiteit en voortdurende veranderingen in onze maatschappij en organisaties, wordt er steeds meer maatwerk van trainers gevraagd. Dit boek geeft je met behulp van de 7V’s theoretische én praktische handvatten waarmee je je eigen professionaliteit als trainer kunt versterken. Alle aspecten van het trainersvak komen daarbij aan bod, zoals je eigen professioneel handelen als trainer, soorten werkvormen, de invloed van groepsdynamica en de rol van de (organisatie)context.

De praktische tools bieden verdiepende reflectievragen en verrassende werkvormen die je meteen in de praktijk kunt uitproberen. Zo vergroot je het leerplezier en verbeter je de leerresultaten van je deelnemers én van jezelf!

De 7V’s zijn geïnspireerd op het theoretisch model van Appreciative Inquiry, oftewel waarderend onderzoek. Door Persoonsgericht en waarderend te trainen focus je niet op problemen, of tekorten aan vaardigheden, maar bouw je voort op talenten, kwaliteiten en drijfveren. Creëer ook een rijke, inclusieve leeromgeving met de 7V’S!

Wiepke de Heij is opleider, trainer, supervisor en eigenaar van bureau De Witte en de Zwarte Zwaan. Met haar warme en persoonlijke benadering traint zij al vele jaren in verschillende sectoren zoals de financiële dienstverlening, IT, overheid, onderwijs en (jeugd)zorg. Ze ontwikkelde de vernieuwende trainersopleiding ‘Persoonsgericht en waarderend trainen’ die zij met visie en passie samen met haar team vormgeeft.