Managen van Human Resources / Druk 2

Voorzijde
Inkijkexemplaar
Huidige versie niet beschikbaar:

Managen van Human Resources / Druk 2

ISBN: 9789024424948
Uitgever: Boom
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Petra Biemans Frank Manders
Druk: 2
Relevante opleidingen: Accountancy Logistics Management
Pagina's: 250
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2020
Voorgeschreven bij o.a.: Hogeschool Rotterdam
Vervanger van: 9789089537560
Categorie: Personeelszaken
NUR: Economie, recht en bedrijfskunde HOGER ONDERWIJS

Managen van human resources biedt de aankomende manager theoretisch én praktisch inzicht bij het managen van zijn/haar personeel. Het boek begint met een uiteenzetting van belangrijke thema’s als strategisch human resourcesmanagement, personeelsplanning en arbeidsmarkt. Vervolgens behandelen de auteurs in drie delen de instroom van medewerkers, het ontwikkelen van medewerkers en de uitstroom van medewerkers. Een groot aantal voorbeelden, tips en onderzoeken, geven de student bovendien praktische hulpmiddelen.

In deze tweede druk zijn de voorbeelden geactualiseerd en zijn onderwerpen als privacy, AVG en de Participatiewet opgenomen of uitgebreid. Ook is de bijhorende website flink uitgebreid met meer video’s en oefenvragen, een handige begrippentrainer en tentamenvragen voor docenten.

Dit boek is geschikt voor opleidingen als Bedrijfskunde MER, Technische bedrijfskunde, Small Business & Retailmanagement, International Business and Management Studies, Business Studies en Human Resource Management.