De ontwikkeling van het kind / Druk 11

Voorzijde
Inkijkexemplaar
34,00
Vóór 16:30 uur besteld,
vandaag verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 32,30 i
+
Bestel
ISBN: 9789023257707
Uitgever: Koninklijke Van Gorcum
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Frank C. Verhulst
Druk: 11
Relevante opleidingen: Pedagogisch Educatief Professional Ergotherapie Geneeskunde Logopedie
Pagina's: 220
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2021
Voorgeschreven bij o.a.: Hogeschool Rotterdam Zuyd Hogeschool
Vervanger van: 9789023254232
NUR: Psychiatrie

Overzichtelijke en toegankelijke informatie over de ontwikkeling van kinderen, voor professionals én ouders, sinds 1989.

De ontwikkeling van het kind beschrijft de normale ontwikkeling en de invloeden op de ontwikkeling van kinderen en adolescenten op een heldere en toegankelijke manier.

In dit standaardwerk worden de levensfasen vanaf de prenatale periode tot en met de adolescentie op een overzichtelijke manier weergegeven. Dit gebeurt aan de hand van vaardigheden die kinderen en adolescenten binnen de belangrijkste domeinen verwerven; denk aan taal, denken, gedrag, emoties en sociale relaties. Voor de ontwikkeling van de laatstgenoemde groep – adolescenten – is in deze elfde, herziene editie meer aandacht dan voorheen.

De ontwikkeling van het kind sluit aan bij de praktijk en is naast leerboek ook heel goed te gebruiken als naslagwerk voor ouders. De auteur beschrijft de inhoud op een manier die ook begrijpelijk is voor lezers die relatief onbekend zijn met de wetenschappelijke inzichten op het gebied van de kinderontwikkeling.

Kortom een praktisch en handzaam boek voor iedereen die geïnteresseerd is in de algehele ontwikkeling van kinderen en adolescenten.

Over de auteur

Frank C. Verhulst is emeritus-hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie aan het Erasmus MC en hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie aan de Universiteit van Kopenhagen. Hij is auteur van vele wetenschappelijke werken en van enkele leerboeken, onder andere van het Leerboek kinder- en jeugdpsychiatrie verschenen bij dezelfde uitgever.