Bestuurlijke informatievoorziening / Druk 6

Voorzijde
Inkijkexemplaar
57,95
Met 5% studentenkorting
Voor 55,05 i
Levertijd: 48 uur
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001903176
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Willem Leijnse
Druk: 6
Pagina's: 376
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2019
Categorie: Economie Administratieve organisatie & BIV
NUR: Economie, recht en bedrijfskunde HOGER ONDERWIJS

- Geeft inzicht in de basisprincipes van bestuurlijke informatievoorziening;

- toegankelijke en zeer praktijkgerichte methode voor een complex vakgebied;

- actuele casussen en praktijkvoorbeelden.

Bestuurlijke informatievoorziening geeft op beknopte en heldere wijze inzicht in de basisprincipes van bestuurlijke informatievoorziening.

Aan bod komen de belangrijkste administratieve processen, waarbij de begrippen ‘interne beheersing’ en ‘interne betrouwbaarheid’ centraal staan. Er is aandacht voor verschillende typen ondernemingen, evenals de belangrijkste interne bedrijfsprocessen.

Vervolgens gaat het boek in op de analyse van deze bedrijfsprocessen, waarmee duidelijk wordt waar welke risico’s liggen en waar ontsporing dreigt als deze processen niet goed zijn ingericht. Interne beheersingsmaatregelen kunnen deze risico’s verkleinen en maken de informatievoorziening betrouwbaarder.

Bestuurlijke informatievoorziening is een bewezen doeltreffende en toegankelijke methode voor zowel hbo-studenten als studenten PD BIV. Voor deze zesde editie is de hele leerstof kritisch onder de loep genomen en waar nodig geactualiseerd. Zo is er in deze editie meer nadruk op het gebruik van ERP-systemen en hun relatie tot de betrouwbaarheid.

Studenten hebben op de ondersteunende website bij het boek toegang tot een begrippentrainer, oefentoetsen, casussen, praktijkexamens en de uitwerkingen van vragen.

Docenten vinden in de online leeromgeving de uitwerkingen van kennisvragen, de uitwerkingen van casussen, praktijkexamens en tabellen en figuren.

Bij dit boek kunnen docenten bovendien zelf toetsen samenstellen met behulp van www.toetsopmaat.nl. Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten. Ook zijn er extra, afgeschermde, toetsvragen beschikbaar waar studenten niet mee kunnen oefenen.

Deze zeer praktijkgerichte methode is geschikt voor zowel studenten PD BIV als hbo-studenten Accountancy, Bedrijfseconomie, Fiscaal Recht en Economie, Bedrijfskunde MER en Business IT & Management. Het boek leent zich uitstekend als inleiding op BIC.

Lees meer