Basisvaardigheden Toegepast Rekenen voor het HEO / Druk 4 (e-book)

Voorzijde
Inkijkexemplaar
26,95
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001895853
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Gert-Jan Reus & Wim Groen
Druk: 4
Pagina's: 220
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2019
Categorie: Exact, Techniek & Onderzoek Wiskunde
NUR: Exacte vakken en informatica HOGER ONDERWIJS

- Dé ideale bijspijkercursus rekenen en wiskunde;

- rekenen en wiskunde in dienst van een economische context;

- zeer geschikt voor zelfstudie door instaptoetsen en voortgangstoetsen.

Basisvaardigheden Toegepast Rekenen is een bondige opfris- en bijspijkercursus voor economiestudenten met deficiënties op het gebied van rekenen en wiskunde. Met dit boek kunnen studenten zelfstandig op het vereiste instapniveau komen. Om dat te bereiken is gekozen voor een heldere structuur, een toenemende moeilijkheidsgraad en veel voorbeelden uit de economische praktijk. Bijna 75 onderwerpen over wiskunde en rekenvaardigheden komen aan bod. Zo zijn er hoofdstukken over machten, haakjes, breuken, rekenen met letters, formules en grafieken, opstellen en oplossen van een vergelijking, lijnen, tweedegraads functies, machtsfuncties, differentiëren en indexcijfers.

In deze vierde, herziene editie is op basis van gebruikersfeedback besloten de uitleg hier en daar uit te breiden. Een aantal onderwerpen is komen te vervallen en andere hebben juist meer accent gekregen. Met het oog op opbouw in moeilijkheidsgraad hebben sommige hoofdstukken van plaats gewisseld.

De digitale leeromgeving bevat o.a. een instaptoets, waarmee de student inzicht krijgt in zijn/haar rekenniveau en eventuele verbeterpunten. Verder staan online de uitgebreide uitwerkingen van de opgaven en extra opgaven, waarbij de student direct het juiste antwoord of feedback ontvangt. Elk hoofdstuk op de website eindigt met een diagnostische toets.

Het boek is geschikt voor alle ho-opleidingen met economische onderdelen in het curriculum, waarvoor rekenvaardigheid en kennis van wiskunde vereist is.

Lees meer