Ethiek en economie / Druk 2

Een grensoverschrijdende inleiding

Voorzijde
Inkijkexemplaar
47,95
Met 5% studentenkorting
Voor 45,55 i
Vóór 16 uur besteld,
morgen in huis
+
Bestel
ISBN: 9789001893248
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: B. Wernaart
Druk: 2
Pagina's: 312
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2020
Categorie: Economie Sociale wetenschappen & gezondheidszorg Bedrijfseconomie Ethiek
NUR: Sociale kennistheorie & ethiek

- Is zowel een algemene inleiding in de ethiek als een boek over bedrijfsethiek;

- behandelt ethiek op drie verschillende niveaus: het individu, het bedrijf en de wereld;

- met uitgebreide online ondersteuning voor student en docent.

Economie en ethiek zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden, bedrijven en professionals hebben niet alleen een onderlinge morele verantwoordelijkheid, maar hebben ook een verantwoordelijkheid naar de wereld om zich heen. Toch stroken individuele belangen niet altijd met belangen op bedrijfsniveau en komen deze belangen weer niet per definitie overeen met wereldwijde belangen.

Ethiek en economie plaatst ethiek in de context van het internationale bedrijfsleven. Daarbij is enerzijds aandacht voor ethische stromingen en wordt anderzijds ingegaan op ethiek op individueel niveau, op bedrijfsniveau en op globale schaal.

In ieder hoofdstuk zijn relevante ethische thema’s methodologisch en theoretisch onderbouwd en zijn uiteenlopende opvattingen tegenover elkaar gezet. Aan het eind van ieder hoofdstuk vinden studenten een puntsgewijze samenvatting waarin de belangrijkste begrippen nog eens opgesomd worden.

Deze tweede editie bevat nieuwe voorbeelden en casussen waarbij de link tussen ethiek en economie sterker is. Daarnaast heeft het boek een overzichtelijkere en verbeterde opbouw gekregen. Het boek is te gebruiken bij alle economische hbo-opleidingen.

Op de ondersteunende website bij het boek staan diverse open vragen, essayvragen en meerkeuzevragen die studenten kunnen gebruiken ter voorbereiding op een tentamen, essay of assessment. Docenten kunnen er terecht voor meer inspiratie op het vakgebied, ze vinden er naast antwoorden op de oefenopgaven verschillende blogs, presentaties en Youtube filmpjes over relevante thema’s.

Lees meer