Taaltopics Corresponderen / Druk 5

Corresponderen

Voorzijde
Inkijkexemplaar
37,95
Met 5% studentenkorting
Voor 36,05 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789001885632
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: C.W.P. Braas & L. van der Pas
Druk: 5
Pagina's: 182
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2018
Categorie: Communicatie & Talen Schrijven & rapporteren
NUR: Communicatiekunde algemeen

- Studenten leren effectief en zakelijk te corresponderen;

- met aandacht voor online correspondentie als tweets en WhatsApp-berichten;

- bevat veel oefenmogelijkheden.

Met Taaltopics Corresponderen leren studenten wat het verschil is tussen formele en informele correspondentie en welke onderdelen een goede zakelijke tekst moet bevatten. De nieuwe editie gaat in op actuele correspondentievormen zoals sms'jes, WhatsApp-berichten en tweets. Elk hoofdstuk eindigt met een samenvatting en oefeningen. Daarnaast bevat het boek opdrachten en antwoorden op de oefeningen.

In de vijfde editie is de opvatting over corresponderen verruimd. Onder meer voorbeelden van sms'jes, WhatsApp-berichten en tweets zijn opgenomen. Veel voorbeelden, praktijksituaties en oefeningen zijn vernieuwd. Hoofdstuk 2 bevat nu verschillende voorbeelden van systematische communicatieve analyses van e-mails en brieven. Ook is er meer aandacht voor stijladviezen en vormconventies.

Over de auteurs

Cees Braas is als docent werkzaam bij het Instituut voor Marketing & Commerce aan de Hogeschool van Utrecht. Hij geeft trainingen in zakelijk schrijven en het schrijven van beleidsteksten.

Lidwien van der Pas is docent bij het Instituut voor Recht aan de Hogeschool van Utrecht en geeft trainingen in communicatieve vaardigheden.

Lees meer