Financieel management voor het MKB / Druk 3

Voorzijde
Inhoudsopgave
Inkijkexemplaar
64,95
Met 5% studentenkorting
Voor 61,70 i
Vóór 16 uur besteld,
morgen in huis
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001878214
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: A.W.W. Heezen
Druk: 3
Pagina's: 435
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2018
Categorie: Economie Management & bedrijfskunde
NUR: Marketing

- Uitgebreide uiteenzetting van de financiële besturing van het MKB;

- met thema's als concurrentiepositie en gewaardeerd ondernemersloon;

- veel aandacht voor de financiering van het MKB.

In Financieel Management voor het MKB staat de financieel-economische besturing van micro- en kleine ondernemingen centraal: eenmanszaken, vennootschappen onder firma en besloten vennootschappen. Aan de hand van een fictieve onderneming behandelt het een groot aantal bedrijfseconomische, juridische en fiscale onderwerpen. Ook is er aandacht voor concurrentiepositie, branche-analyse, vermogenskosten, eigen vermogen en gewaardeerd ondernemersloon. Verder komt de financiering van MKB-bedrijven uitgebreid aan bod: thema's als crowd funding, participatiemaatschappijen, gestapelde financiering en FinTech. Financieel Management voor het MKB is zeer praktijkgericht en sluit aan bij nieuwe ontwikkelingen in het MKB.

In deze derde editie zijn aan het einde van ieder hoofdstuk opgaven toegevoegd. Het benodigde rekenwerk is minimaal. Studenten kunnen hiervoor gebruikmaken Excelmodellen, te vinden op de website.

Financieel Management voor het MKB is geschikt voor studenten met weinig voorkennis van bedrijfseconomie en past goed binnen de propedeuse van hbo-opleidingen met aandacht voor ondernemerschap en MKB.

Over de auteur

André Heezen heeft ruime onderwijs- en auteurservaring. Hij heeft veel relevante bedrijfscontacten die hij optimaal benut bij het schrijven van zijn boeken.

Lees meer