Cijfers Spreken / Druk 6

overtuigen met onderzoek en statistiek

Voorzijde
Achterzijde
Inhoudsopgave
Inkijkexemplaar
59,95
Met 5% studentenkorting
Voor 56,95 i
Vóór 16 uur besteld,
morgen in huis
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001862244
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Joep Brinkman e.a.
Druk: 6
Pagina's: 373
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2016
Categorie: Exact, Techniek & Onderzoek Statistiek
NUR: Statistiek en methodologie

- Accent ligt op praktische toepassing en logische begripsvorming;

- slaat een brug tussen theorievakken, computerpractica en projecten;

- uitgebreide digitale ondersteuning voor docent en student.

Cijfers spreken behandelt de opzet van een onderzoek in combinatie met statistiek en de interpretatie van de resultaten. Het accent ligt daarbij op de praktische toepassing en logische begripsvorming, niet op formules.

Cijfers spreken benadert onderzoek vooral vanuit een kwantitatieve invalshoek. Het boek is ontstaan uit de overtuiging dat onderzoekers niet alleen iets van statistiek moeten weten, maar ook ‘het verhaal eromheen’ moeten kennen. De praktijk leert dat onderzoek valt of staat met de verwerving van gegevens en de interpretatie van de resultaten. Dit boek heeft tot doel dat studenten onderzoeksverslagen kunnen begrijpen, zelf een beperkt onderzoek kunnen opzetten en kritisch kunnen staan tegenover conclusies en consequenties die uit onderzoek worden getrokken.

Deze zesde editie van Cijfers spreken besteedt meer aandacht aan steekproeven trekken en het afnemen van vragenlijsten via internet en social media. Verder zijn in deze uitgave aan het eind van ieder hoofdstuk verwerkingsvragen toegevoegd. Bij die vragen staat duidelijk aangegeven welke stof uit het betreffende hoofdstuk studenten moeten beheersen om een opgave te kunnen maken. Zo kunnen studenten nog beter hun beheersing van de stof monitoren.

Cijfers spreken is geschreven voor de opleidingen Commerciële Economie, Facility Management, Human Resource Management, Leraar Wiskunde (tweedegraads), Milieukunde, Logopedie, Small Business en Retail Management, Toegepaste Psychologie, Voeding en Diëtetiek, Bedrijfskunde, Management Economie en Recht, Leraar Algemene Economie (tweedegraads), Mondzorgkunde en Integrale Veiligheidskunde.

Lees meer