SPSS voor marktonderzoek / Druk 3

praktisch gebruik van SPSS bij kwantitatief marktonderzoek

Voorzijde
Achterzijde
28,95
Met 5% studentenkorting
Voor 27,50 i
Vóór 16 uur besteld,
morgen in huis
+
Bestel
ISBN: 9789001861315
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Rein Memelink
Druk: 3
Pagina's: 136
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2015
Vervanger van: 9789001796341
Categorie: Exact, Techniek & Onderzoek Marketing Marktonderzoek Statistiek
NUR: Marketing

Bij veel hbo-opleidingen is SPSS de standaard als softwarepakket voor het verwerken van marktonderzoeksgegevens. De organisatie van het onderwijs om SPSS-vaardigheden aan te leren is voor menige opleiding echter een hoofdpijndossier. SPSS voor marktonderzoek biedt hiervoor de oplossing. Het boek bevat (als enige in de markt) een stap-voor-stap-zelfinstructie waardoor studenten individueel, of klasgewijs in hun eigen tempo de stof kunnen doorwerken.

Waarom kiezen voor SPSS voor marktonderzoek?

* Zeer geschikt voor zelfstudie;

* stap-voor-stap werkwijze op basisniveau;

* veel praktijkvoorbeelden.

Het boek bestaat uit 2 delen. In deel 1 worden theoretische onderwerpen behandeld zoals het opbouwen van gegevensbestanden, het maken van nieuwe variabelen en het verwerken van open vragen. Deel 2 bevat voorbeelden van veelvoorkomende praktijksituaties. Studenten kunnen het raadplegen wanneer ze daar in een later stadium van de studie of in de praktijk mee in aanraking komen.

SPSS voor marktonderzoek is geschreven voor het HBO-onderwijs, maar ook populair op universiteiten en bij junior marktonderzoekers. Inhoudelijk sluit het boek nauw aan bij het competentieprofiel van opleidingen als CE, MER, en Communicatie.

Deel 1 van deze derde druk is ten opzichte van de tweede druk inhoudelijk ongewijzigd. Het taalgebruik is geactualiseerd en de uitleg is aangepast op plaatsen waar studenten vaak vragen stelden. Deel 2 is geheel vernieuwd. Er is een hoofdstuk met uitleg over het werken met de Likert- en Osgoodschaal toegevoegd; het hoofdstuk over statistisch toetsen heeft een logischer opbouw gekregen en de voorbeelden zijn geactualiseerd. Dit om nog betere aansluiting te vinden bij de wensen van hbo-opleidingen.

Lees meer