Rapportagetechniek / Druk 5 (e-book)

Voorzijde
Inkijkexemplaar
Huidige versie niet beschikbaar:

Rapportagetechniek / Druk 5 (e-book)

ISBN: 9789001853808
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Rien Elling, Bas Andeweg, Sjaak Baars & Jaap de Jong
Druk: 5
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2015
NUR: Communicatiekunde algemeen

Rapportagetechniek is het meest gebruikte handboek in het hoger onderwijs over het schrijven van een goed rapport in een technische omgeving. Als naslagwerk is het ook populair onder professionals.

Waarom kiezen voor Rapportagetechniek?

duidelijke voorbeelden;

geschikt als studieboek en naslagwerk;

concrete adviezen en tips over schrijven en presenteren.

Rapportagetechniekis geschreven voor studenten die een technische opleiding volgen in het hoger onderwijs. Aan de hand van aansprekende voorbeeldenillustreert dit boek hoe men lezers kan overtuigen in een tekst of presentatie. Het boek bevat gerichte aanwijzingen voor het schrijven onder tijdsdruk en concrete adviezen voor het schrijven van wetenschappelijke teksten en sollicitatiebrieven, het schrijven in het Engels en het mondeling presenteren van een rapport.

Behalve dat de hoofdstukvolgorde veranderd is, is deze vijfde editie van Rapportagetechniek ook op andere punten herzien. Er is een nieuw hoofdstuk met een stappenplan voor het schrijfproces en er is meer aandacht voor het overtuigen in teksten. Verder is er een hoofdstuk toegevoegd over wetenschappelijk schrijven en zijn er aan verschillende hoofdstukken nieuwe onderwerpen toegevoegd. Voorbeelden hiervan zijn het slidesrapport (hoofdstuk 7) en de aanbiedingsbrief bij een rapport (hoofdstuk 9). De praktische voorbeelden bij het illustreren en vormgeven van een rapport zijn uitgebreid. Het boek is tevens verkrijgbaar als e-book.

Online ondersteuning

Noordhoff Uitgevers biedt bij dit boek een rijke digitale omgeving: Prepzone. In deze leeromgeving kunnen u en uw studenten zich efficiƫnt voorbereiden op lessen en het uiteindelijke tentamen. Tevens biedt Prepzone u verschillende functionaliteiten om samenwerking, monitoring en rapporteren te optimaliseren. Studenten krijgen toegang tot deze omgeving met de unieke code in hun nieuwe studieboek. Deze code is twee jaar geldig.

Lees meer