Ethiek en vastgoed / Druk 1

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
Huidige versie niet beschikbaar:

Ethiek en vastgoed / Druk 1

Andere versies
ISBN: 9789001770259
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: George G.M. ten Have
Druk: 1
Pagina's: 272
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2019
NUR: Economie, recht en bedrijfskunde HOGER ONDERWIJS

De vele integriteitschendingen in de afgelopen jaren heeft duidelijk gemaakt dat er nog veel moet gebeuren om de integriteit van de vastgoedsector opnieuw te verankeren. Ethiek en vastgoed draagt bij aan die verankering. Door middel van de vele voorbeelden en praktische oplossingen biedt het boek je inzicht in ethiek, zonder daarbij moraliserend te zijn.

Juist door enerzijds het vastgoed en anderzijds de morele kwesties in het vastgoed met elkaar te verbinden is Ethiek en vastgoed een standaardwerk voor iedere professional in de vastgoedsector. Met name voor de professional die direct of indirect met morele vraagstukken in aanmerking komt. Het boek biedt inzicht in het gedrag van mensen en geeft instrumenten om het ethisch handelen van professionals te bevorderen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in de vastgoedsector.

Door een combinatie van theorie en praktijk is dit boek uniek in zijn soort en is het voor studenten eenvoudig toegankelijk en voor de professional een handboek voor het opzetten van integriteitmanagement.