Basisboek Statistiek met Excel / Druk 3 (e-book)

Handleiding voor het verwerken en analyseren van en rapporteren over ( onderzoeks ) gegevens

Voorzijde
Inkijkexemplaar
35,00
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001753559
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Ben Baarda & René van Vianen
Druk: 3
Pagina's: 220
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2020
Categorie: Exact, Techniek & Onderzoek Statistiek
NUR: Statistiek en methodologie

Basisboek Statistiek met Excel is een handleiding voor het verwerken en analyseren van en rapporteren over (onderzoeks)gegevens. Het toont studenten alle basale statistische mogelijkheden in Excel. Het is een zeer bruikbaar boek voor studenten die geen SPSS hebben of dit lastig vinden, maar wel data willen verwerken.

De databestanden waarop je de analyses uitvoert, zijn te vinden op de bijbehorende website www.basisboekstatistiekmetexcel.noordhoff.nl. Deze databestanden bij de derde druk zijn nieuw, er is onder andere een gezondheidsvariabele toegevoegd. Verder wordt in deze nieuwe editie de Excel-tabelfunctie besproken.

- Behandelt alle basale statistische mogelijkheden in Excel;

- presenteert Excel als betaalbaar alternatief voor SPSS;

- handige ondersteunende website.

Op www.basisboekstatistiekmetexcel.noordhoff.nl vinden studenten een begrippentrainer, webcolleges en databestanden.

De auteurs

Ben Baarda geeft al meer dan veertig jaar les aan studenten en professionals op het gebied van statistiek en methodenleer. Ook adviseert hij opleidingen en docenten over het onderwijs op dit gebied. Zijn ideeën heeft hij vorm gegeven in diverse standaardwerken op het gebied van de methoden en technieken en statistiek. Hij publiceert nog regelmatig over zijn ervaringen en ideeën onder andere op zijn blog en op fora zoals LinkedIn.

René van Vianen is hoofddocent Methoden en Technieken van Onderzoek aan de masterprogramma’s van de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Hij is daarnaast zelfstandig onderzoeker en heeft veel ervaring met het doen van toegepast onderzoek vooral op het terrein van jeugdzorg.

Lees meer