Voeding bij gezondheid en ziekte / Druk 8

Voorzijde
Inkijkexemplaar
79,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 75,95 i
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001745646
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Nelleke Stegeman
Druk: 8
Opleiding: Verpleegkunde Journalistiek Social Work
Pagina's: 746
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2021
Voorgeschreven bij: Christelijke Hogeschool Ede
Vervanger van: 9789001875695
NUR: Dieet- en voedingsleer

- Geeft professionals inzicht in wetenschappelijk gefundeerde kennis over voeding en biedt praktische tools; - helpt om feiten over voeding van fabels te onderscheiden en leert kritisch te redeneren; - aandacht voor de psychosociale factoren van voedingsgedrag.

De coronacisis heeft opnieuw duidelijk gemaakt hoe belangrijk voeding is voor onze gezondheid. Goede voeding zorgt voor een gezond microbioom, voorkomt overgewicht en zorgt voor een goede weerstand. Professionals in de gezondheidzorg, het onderwijs en de welzijnszorg kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het stimuleren van een gezonde leefstijl. Voeding bij gezondheid en ziekte helpt hen hierbij door middel van praktische tools.

De wisselwerking tussen voeding, bewegen, slaap en ontspanning wordt beschreven in alle levensfases van de mens: van baby tot bejaard. Overgewicht en ondergewicht zijn speerpunten in dit boek, de rol hierbij van koolhydraten, vetten, eiwitten, vitamines en mineralen worden beschreven. Ook ‘de eerste 1000 dagen’ van een mensenleven komen uitgebreid aan bod, de periode waarin de basis wordt gelegd voor de gezondheid tijdens de rest van het leven.

De vernieuwde, achtste editie van Voeding bij gezondheid en ziekte is geheel geactualiseerd aan de hand van de laatste wetenschappelijke inzichten en wet- en regelgeving. Daarnaast is er nu nog meer aandacht voor overvoeding en ondervoeding en de rol van eiwitten, vetten en koolhydraten daarbij. Ook insulineresistentie bij overgewicht en obesitas, de eerste 1000 dagen van een mensenleven en een integrale leefstijlbenadering komen nu uitgebreider aan bod.

Motivatie van de auteur om dit boek te schrijven:

“Ik draag graag bij aan een goede opleiding van studenten en daar zijn topboeken voor nodig.” - Nelleke Stegeman

Voeding bij gezondheid en ziekte is een boek voor het hoger beroepsonderwijs en het universitair onderwijs waar voeding onderwerp van studie is. Het is een belangrijk naslagwerk voor professionals in de gezondheidszorg: verpleegkundigen, diëtisten, artsen, verloskundigen, logopedisten, mondhygiënisten, fysiotherapeuten, oefentherapeuten, huidtherapeuten en ergotherapeuten.

Studenten en docenten vinden op de ondersteunende website extra opdrachten, flitscolleges, toetsvragen, links naar relevante websites en bijlagen voor verdere verdieping van de informatie uit het boek.

Dit boek is ook beschikbaar als e-book via het platform Bookshelf. (URL: https://bookshelf.nl/) Zoek het E-ISBN van dit boek » (URL: https://www.noordhoff.nl/hoger-onderwijs/overzicht-e-isbns)

Nelleke Stegeman is als docent verbonden aan de Hogeschool Utrecht, waar zij onderwijs ontwikkelt voor opleidingen aan de Faculteit Gezondheidszorg. In het verleden was zij jarenlang betrokken bij de masteropleiding Verplegingswetenschap van de Universiteit Utrecht. Stegeman is lid van het Netwerk Docenten Voeding.