Algemene economische basisprincipes / Druk 5

Voorzijde
Inkijkexemplaar
53,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 51,25 i
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001738372
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: J. de Jong C.J. Lange
Druk: 5
Opleiding: Commercieel Management
Pagina's: 282
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2021
Vervanger van: 9789001889593
NUR: Algemene economie

- Een toegankelijk geschreven inleiding in algemene economie;

- functioneel ingestoken en voorzien van vele praktijkvoorbeelden;

- bijzonder geschikt voor opleidingen met een beperkt aantal credits voor algemene economie.

Algemene economische basisprincipes behandelt kort en bondig de beginselen van de algemene economie en dan met name die principes die relevant zijn voor het bedrijfsleven. Het boek laat studenten kennismaken met micro- en macro-economie, monetaire economie en internationale economie.

Met Algemene economische basisprincipes ontwikkelen studenten een goed overzicht van de kansen en bedreigingen die vanuit de economische omgeving op bedrijven afkomen.

Deze vernieuwde, zesde editie is volledig up-to-date. De voorbeelden zijn geactualiseerd en de inhoud is gebaseerd op de laatste economische ontwikkelingen. Zo is er volop aandacht voor de duurzame en de circulaire economie. Ook zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van betaaldiensten en valuta opgenomen (bitcoin) maar ook bredere ontwikkelingen binnen de Europese Unie (eurocrisis, bankenunie en Brexit). Daarnaast wordt aandacht besteed aan de voor- en nadelen van de globalisering en de verschuiving van de economische macht.

Door de brede opzet is het boek in het bijzonder geschikt voor de opleidingen waarin een beperkt aantal credits voor algemene economie beschikbaar is.