Management accounting: berekenen, beslissen, beheersen / Druk 6 (e-book)

Voorzijde
Inkijkexemplaar
78,95
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001734657
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Wim Koetzier
Druk: 6
Pagina's: 500
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2020
Vervanger van: 9789001819439
Categorie: Financiën
NUR: Management algemeen

Management accounting: berekenen, beslissen, beheersen behandelt het berekenen van kostprijzen, het maken van beslissingscalculaties en het beheersen van bedrijfsprocessen. Deze opzet sluit aan bij de driedeling die binnen management accounting gebruikelijk is.

Het vakgebied wordt integraal behandeld doordat er steeds relaties worden gelegd met aanpalende vakken als externe verslaggeving en financiering en met andere vakgebieden als algemene economie, statistiek, organisatiekunde en psychologie. Hoewel een boek over management accounting kwantitatief van aard is, ligt de nadruk op de informatieve waarde die de berekende cijfers voor het management hebben.

Bij elk hoofdstuk is oefenmateriaal in de vorm van theorievragen, meerkeuzevragen en vraagstukken over casussen die zowel inzicht als vaardigheid in het toepassen van de desbetreffende technieken vragen. In deze nieuwe editie zijn de hoofdstukken nog kernachtiger weergegeven en geactualiseerd.

- Behandelt management accounting als integraal onderdeel van aanpalende vakken en vakgebieden;

- leert kwalitatief kijken naar kwantitatieve gegevens;

- nieuwe editie waarin de materie nog kernachtiger is verwoord.

Op de site www.managementaccounting.noordhoff.nl zijn cases en opgaven en

interactieve oefentoetsen per hoofdstuk te vinden en zijn de antwoorden daarvan uitgewerkt.

Doelgroep

Bestemd voor bedrijfseconomisch gerichte opleidingen. Doordat het gebruik van boekhoudkundige technieken is vermeden, is het boek ook uitstekend geschikt om ingezet te worden bij andere studierichtingen zoals Commerciële economie, Bedrijfskunde, Techniek en Recht.

De auteur

Wim Koetzier was docent aan Hogeschool Windesheim en de Universiteit Nyenrode. Naast auteur van Management Accounting is hij co-auteur van Basisboek Bedrijfseconomie.