Hoofdlijnen Nederlands recht / Druk 14 (e-book)

Voorzijde
Inkijkexemplaar
67,50
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001593209
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Prof.Mr.C.J. Loonstra
Druk: 14
Pagina's: 502
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2020
Categorie: Recht
NUR: Economie, recht en bedrijfskunde HOGER ONDERWIJS

* Reeds 30 jaar een begrip in het hbo-onderwijs;

* toegankelijke en alomvattende inleiding in het Nederlands recht;

* didactisch sterk door helder taalgebruik, actuele voorbeelden en een veelvoud aan digitale vragen over de lesstof.

Hoofdlijnen Nederlands Recht behandelt de belangrijkste rechtsgebieden die het Nederlandse recht kent en biedt daarmee een algemene instructie voor hbo studenten in het rechtsdomein. Het legt helder uit hoe rechtsgebieden zich tot elkaar verhouden en hoe deze op elkaar inwerken. Na een algemene oriƫntatie volgt de behandeling van het verbintenissenrecht, het goederenrecht, het ondernemingsrecht, het burgerlijk procesrecht, het staatsrecht, het bestuurs(proces)recht, het straf(proces)recht en het Europees recht. In het boek wordt vanuit praktische voorbeelden de vertaalslag naar het recht gemaakt.

Al 30 jaar wordt Hoofdlijnen Nederlands Recht in het hbo voorgeschreven als voorbereiding op de praktijk. In de nieuwe editie zijn wijzigingen in het rechtsgebied aangepast. Verder zijn nieuwe ontwikkelingen opgenomen, zoals de Brexit, resultaten nieuwe EP-verkiezingen en wijzigingen bevoegdheidsverdeling in het burgerlijk procesrecht. Daarmee is het boek geheel up-to-date.

Bij dit studieboek hoort een rijke digitale leeromgeving, te vinden op www.hoofdlijnennederlandsrecht.noordhoff.nl . Met het oefenmateriaal kan de student zich grondig voorbereiden op het tentamen.

Bij dit boek kunnen docenten zelf toetsen samenstellen met behulp van www.toetsopmaat.nl. Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten. Ook zijn er extra, afgeschermde, toetsvragen beschikbaar waar studenten nog niet mee hebben kunnen oefenen. Toetsen kunnen geƫxporteerd worden naar diverse formats.

Hoofdlijnen Nederlands Recht is geschikt voor opleidingen waar recht wordt gedoceerd: inleiding Nederlands recht; inleiding recht; verbintenissenrecht; goederenrecht; ondernemingsrecht; burgerlijk procesrecht; staatsrecht; bestuursrecht; strafrecht; Europees recht; publiek recht; privaatrecht.

Lees meer