Gespreksvoering voor Sociaal Werkers / Druk 2

Voorzijde
Inkijkexemplaar
34,95
Met 5% studentenkorting
Voor 33,20 i
Vandaag besteld,
morgen verzonden
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001299903
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Marianne Luitjes Hetty de Laat
Druk: 2
Pagina's: 117
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
Vervanger van: 9789001888350
NUR: Communicatiekunde algemeen

- Biedt de (toekomstige) sociaal werker een brede basis voor effectieve gespreksvoering in uiteenlopende praktijksituaties;

- met tips van communicatiedeskundigen voor gespreksvoering met speciale doelgroepen en medeprofessionals;

- voorzien van veel aansprekende praktijkvoorbeelden en opdrachten die uitnodigen tot kritische zelfreflectie.

Voor sociaal werkers is gespreksvoering een essentieel onderdeel in de omgang met en het begeleiden van cliënten. Gespreksvoering voor Sociaal Werkers biedt daarom aan de hand van theorie, modellen, praktijkvoorbeelden en opdrachten een brede basis voor het effectief voeren van gesprekken. Het boek helpt studenten met het ontwikkelen van elementaire kennis en vaardigheden als ook de juiste basishouding voor succesvolle gespreksvoering. Zo verkrijgen ze allereerst meer zelfkennis. Daarnaast leren ze: zicht te krijgen op hun gesprekspartner, patronen te herkennen en onderscheiden in interacties, vraag- en gesprekstechnieken toe te passen, inzicht te krijgen in de fasen van een gesprek en juist te handelen tijdens deze verschillende fasen.

Deze tweede editie is uitgebreid met extra praktijkvoorbeelden ter ondersteuning van de theorie. Daarnaast zijn de hoofdstukken 5 en 6, die eerst alleen online beschikbaar waren, aan het boek toegevoegd. Verder is er in deze editie meer aandacht voor de verscheidenheid aan studenten en de variëteit in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Motivatie van de auteur om dit boek te schrijven

‘Als sociaal werker vorm je zelf een belangrijk instrument bij het vormgeven van gesprekken, daarom maakten wij een boek dat eerst aandacht besteedt aan de persoonlijke ontwikkeling en vervolgens aan de professionele ontwikkeling van de sociaal werker rondom gespreksvoering.’

Gespreksvoering voor Sociaal Werkers is speciaal ontwikkeld voor studenten van de opleiding Social Work en is ook zeer goed te gebruiken binnen andere opleidingen waarin gespreksvoering een belangrijk onderdeel is.

Studenten vinden in de ondersteunende online omgeving o.a. een begrippentrainer, toetsen, opdrachten, cases, aanvullend materiaal

Bij dit boek kunnen docenten zelf toetsen samenstellen met behulp van www.toetsopmaat.nl. Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten. Toetsen kunnen worden geëxporteerd naar diverse formats.

Marianne Luitjes is sociaal psychologe en werkt als supervisor en docent groepsdynamica en communicatie bij opleiding Pedagogiek aan de HAN University of Applied Sciences in Arnhem en Nijmegen. Binnen de hogeschool heeft ze de minor Groepsdynamica opgezet, daarvoor ontwikkelde ze een nieuwe manier van kijken naar groepen.

Hetty de Laat heeft een eigen communicatietrainingsbureau en werkt als docent, trainer en coach in Motiverende Gespreksvoering met professionals in de sectoren zorg, welzijn en onderwijs. Ze is gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting en werkte eerder als preventiewerker binnen de verslavingszorg.

Lees meer