Gesprekken in organisaties / Druk 7

Voorzijde
Inkijkexemplaar
63,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 60,75 i
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001299880
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Yvonne Gramsbergen-Hoogland Henk van der Molen
Druk: 7
Opleiding: Management Management in de Zorg HRM
Pagina's: 296
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
Voorgeschreven bij: Hogeschool Rotterdam
Vervanger van: 9789001875275
NUR: Communicatiekunde algemeen

- Behandelt zowel twee- als groepsgesprekken;

- elk gespreksonderwerp wordt apart behandeld waardoor het modulair ingezet kan worden;

bevat veel opdrachten.

Gesprekken in organisaties heeft de afgelopen decennia duidelijk zijn waarde bewezen. Het wordt bij tientallen opleidingen in het hoger onderwijs gebruikt en is hét standaardwerk in Nederland en België over professionele gespreksvoering in organisaties.

Gesprekken in organisaties bestaat uit drie delen:

In deel I worden de basisvaardigheden behandeld. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen luistervaardigheden, zendervaardigheden en regulerende vaardigheden;

In deel II komen verschillende soorten tweegesprekken aan bod, zoals interviews, selectie-, sollicitatie-, functionerings-, begeleidings-, loopbaan,- advies-, verkoop- en slechtnieuwsgesprekken;

Deel III is gewijd aan groepsgesprekken en behandelt onderwerpen als vergaderen, besluitvorming, conflicthantering, onderhandelen en presenteren.

Om de modulaire opzet van het leermateriaal te vergroten wordt elk hoofdstuk met opdrachten afgesloten. Daarnaast is de online ondersteuning uitgebreid.

In deze nieuwe, zevende editie zijn de personages die werkzaam zijn in de fictieve organisatie Emprimee B.V. meer in overeenstemming gebracht met de huidige personeelssamenstelling in een dergelijke organisatie. Zo zijn er in de praktijkvoorbeelden meer vrouwen in leidinggevende posities en zijn er meer personen met een verschillende culturele achtergrond.

Gesprekken in organisaties is geschreven voor hbo- en wo-opleidingen die in hun curriculum aandacht besteden aan communicatieve vaardigheden en gespreksmodellen. Aankomende professionals leren tijdens hun studie om projectteams voor te zitten, mensen te motiveren, lastige gesprekken te voeren, taken te delegeren en overzicht te houden.

De bij het boek horende online omgeving bevat bronnenmateriaal zoals video’s, opdrachten, begrippentests en een uitgebreide interactieve toetsenbank. Alle content is afgestemd op de leerstof van het boek. Uw studenten kunnen zich hiermee perfect voorbereiden op lessen en tentamens.

Docenten krijgen toegang tot het docentenmateriaal, plus de optie om extra opdrachten en toetsen in te plannen voor studenten, zodat u hun studiegedrag kunt volgen en bijsturen. Studenten krijgen toegang tot de website via een unieke code in hun nieuwe studieboek die twee jaar geldig is na activatie.

Prof. dr. Henk T. van der Molen is emeritus-hoogleraar psychologie bij het Instituut voor Psychologie van de Erasmus Universiteit Rotterdam en bij de Faculteit Psychologie van de Open Universiteit Nederland. Hij was van 2009-2018 decaan van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Erasmus Universiteit. Voorheen was hij gedurende 8 jaar voorzitter van het Nederlands Instituut van Psychologen. Hij promoveerde in 1985 bij Gerrit Lang en Adriaan de Groot cum laude op een onderzoek naar de effecten van cursussen voor verlegen mensen.