Resultaten (10)
morgen verzonden
Trek
Verhalen en recepten uit herbergen, kombuizen en picknickmandjes. Toen en nu
Paperback || Charlotte Kleyn || Nijgh & Van Ditmar
Tegenwoordig reizen we ons suf, maar in voorbije eeuwen liepen, voeren, reden en vlogen er ook genoeg reisluchtigen rond. Reizen ging trager en moderne technieken ontbraken. Zo rijst de vraag: hoe at men onderweg? Wat nam een veertiende-eeuwse koggevaarder mee en hoe kookte een kok
op een VOC-schip elke dag voor driehonderd man? Hoe liep een middeleeuwse pelgrim naar Santiago de Compostella zonder te verhongeren? Hoe voedden legerleiders hun manschappen? En hoelang picknicken we al?
Charlott...
morgen verzonden
Beiroet / Druk 2
Verhalen en recepten uit een mediterrane stad
Paperback || Merijn Tol || Nijgh & Van Ditmar
Op 4 augustus vond er in Beiroet een rampzalige explosie plaats: iets na zessen ontplofte er 3000 ton ammoniumnitraat in de haven. Grote delen van de stad worden weggevaagd en de schade is gigantisch. Na deze explosie zette Merijn Tol een grote hulpactie op touw om de ngo’s in Libanon te steunen vanuit Nederland. In deze herziene heruitgave schrijft Merijn in een nieuw geschreven hoofdstuk over Beiroet ‘nadat het graan ontplofte’, over de heropbouw van een land in puin van de explosie, ...
morgen verzonden
Beet!
Alles over vissen vangen, kopen en eten
Paperback || Jacques Hermus || Nijgh & Van Ditmar
Nederland = waterland. Niet alleen worden we van Zeeland tot het Wad bespoeld door de zoute zee, achter de dijken en duinen stroomt in ontelbare meren, plassen, kanalen en slootjes het zoete water. We zijn een land van (beroeps)vissers en hengelaars, de twee miljoen mensen die ter ontspanning langs de waterkant een hengeltje uitgooien.
Beet! voert de lezer langs de mooiste visplekken van het land. Van de Mooie Nel bij Haarlem tot de zeedijk van Walcheren, van de oesterbedden in de Waddenzee ...
morgen verzonden
Mijn Italië / Druk 3
Verhalen en recepten
Paperback || Onno Kleyn || Nijgh & Van Ditmar
Zomaar een jaar in Toscane, midden tussen de olijfbomen en de cipressen, dat is waar Onno Kleyns Italiaanse avonturen begonnen. Daar, in een piepklein middeleeuws dorp hing hij zijn klassieke-zangerslier aan de wilgen, daar koos hij voor het pad van het schrijven over eten en wijn.
In het boek Mijn Italië mengt Kleyn op zijn kenmerkend kruidige manier belevenissen en diepgravende informatie door elkaar, verhaalt over gebruiken en achtergronden, over kooktechnieken en historie, in Toscane en...
morgen verzonden
Ongezouten zuiderhoek
koken zonder zout
2018 || Paperback || Olga Zuiderhoek e.a. || Nijgh & Van Ditmar
Op een dag kreeg Olga s vriend van zijn arts het dringende advies voortaan zoutarm te eten. Olga stond geschrokken voor het fornuis. Beiden waren liefhebbers van pittig en zout. Wat nu?
Natuurlijk, Olga leerde met dit nieuwe regime te koken, maar bleef zich een beginner voelen. Omdat zij van steeds meer mensen om zich heen hoorde dat ook zij de zoutpot moesten laten staan, besloot ze samen met Ingrid Harms dit boek te maken, op smaak gebracht met tekeningen van Peter van Straaten. Naast de b...
morgen verzonden
Mijn Frankrijk
Verhalen en recepten
Paperback || Onno Kleyn || Nijgh & Van Ditmar
Het leven in een Bourgondisch dorpje, de geschiedenis van het kaasplateau, taaie biefstuk eten in het Parijse Quartier Latin, in dit boek mengt Onno Kleyn op zijn onnavolgbare wijze avonturen en informatie over Frankrijk door elkaar. Voor de Fransen zijn eten en tafelen zó belangrijk dat Kleyn in Frankrijk een tweede vaderland in vond. Ga met hem op reis door de ‘Hexagone’, van Normandië tot de Provence, van de Elzas tot de Spaanse grens, en smul van de beschrijvingen en de bijna honde...
morgen verzonden
TLV – De lekkerste reisgids
De culinaire stadsgids
Paperback || Jigal Krant || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar
Het was het best bewaarde geheim van de reiswereld. Op amper vier uur vliegen ligt het paradijs op aarde. Een zonovergoten stad met prachtige stranden, toonaangevende musea, unieke architectuur en een florerende economie. Lijkt het maar zo of is iedereen in Tel Aviv knap, jong, creatief en tomeloos levenslustig? Wat buiten kijf staat is dat je nergens beter eet. Of het nou op straat is (choemoes! falafel! shoarma! sabich!) of in de bruisende horeca, waar wordt gegeten, gedronken, gedanst en g...
Easy
Simpel, snel & voor elke dag: de beste recepten uit Libelle
2024 || Paperback || Yvette van Boven || Nijgh & Van Ditmar
Al ruim twaalf jaar schrijft Yvette wekelijks recepten
voor Libelle. Haar recepten zijn altijd
door iedereen te bereiden en de boodschappen
ervoor moeten overal in Nederland te koop zijn.
Alles simpel, heel lekker, makkelijk, en natuurlijk
altijd verrassend.
Gerechten die het hele jaar door in een handomdraai
op tafel staan, voor een makkelijke
maandag in de lente, een doodgewone dinsdag in de
zomer, een donkere donderdag in de herfst of een
vrolijke vrijdagmiddag in hartje winter.
morgen verzonden
Bijdendijk / Druk 3
Een keuken voor de Lage Landen
Paperback || Joris Bijdendijk || Nijgh & Van Ditmar
Joris Bijdendijk (1984) is een van de meest veelbelovende chefs van Nederland. Hij behaalde inmiddels twee keer een Michelinster en werd in 2017 meesterkok. In dit prachtige kookboek zet hij zijn missie uiteen: een keuken ontwikkelen voor de Lage Landen. Daarbij schotelt hij de ambitieuze thuiskok een keur aan originele recepten voor. Bijdendijk is chef bij restaurant RIJKS in Amsterdam.
‘Een zege voor de Nederlandse keuken, trots op hoe hij zich heeft ontwikkeld.’ – Ron Blaauw
‘Joris...
morgen verzonden
Salade / Druk 2
100 recepten voor eenvoudige salades & dressings
Paperback || Janneke Philippi || Nijgh & Van Ditmar
Salades zijn enorm veelzijdig. Er kunnen eindeloos veel ingrediënten in! Malse slablaadjes, natuurlijk, maar ook groenten, granen, pasta en rijst, peulvruchten, fruit en verse kruiden. Aangevuld met vlees, kip, vis, kaas of een eitje. Voor elk moment is er een salade. Lichter als lunch of juist voedzamer voor de avondmaaltijd. Fris en luchtig in de zomer, steviger in de winter. Van de klassieke caesar salade en spinaziesalade met kokoskip tot salade met gefrituurd ei, Romeinse sla met buiksp...