Eten en drinken algemeen (10)
morgen verzonden
Het laura's Bakery Feestdagen Bakboek
Meer dan 80 makkelijke en feestelijke recepten
Hardcover || Laura Kieft || Forte || met inkijkexemplaar
Het Laura’s Bakery Feestdagen Bakboek met meer dan 80 makkelijke en feestelijke bakrecepten
Laura Kieft van Laura’s Bakery kun je met 1,5 miljoen unieke bezoekers per maand gerust de baking queen van de Lage Landen noemen. In dit heerlijke bakboek vind je ruim 80 bakideeën voor alle feestdagen van het jaar: van Valentijn tot Pasen, van Moederdag en Vaderdag tot Koningsdag, van Halloween en Sinterklaas tot Kerst en Oud & Nieuw. Met recepten voor verrukkelijke cakejes, koekjes, speculaasj...
morgen verzonden
BBQ Bijgerechtjes
Spreads, salades & meer
2022 || Hardcover || Lena Söderström || Forte || met inkijkexemplaar
Onmisbaar bij een goede BBQ zijn natuurlijk de bijgerechten. Salades, sausjes, groenten, spreads, marinades en nog veel meer. Voor de liefhebber van al die heerlijke sides is er nu BBQ Bijgerechtjes van Lena Söderström Hier vind je 100 gerechtjes, grote en kleine.
Alle recepten zijn toegankelijk en hebben niet al te ingewikkelde en overal verkrijgbare ingrediënten. Sausjes, roerbakgerechtjes, groenten, salades, dipsausjes, marinades, broodjes, drankjes en toetjes. Mooi vormgegeven en uiterm...
morgen verzonden
Vlaai
Limburgse lekkernijen bakken
Hardcover || Roel Peeters || Forte || met inkijkexemplaar
Limburgse vlaaien bakken met Roel Peeters
Limburgse vlaai: iedereen kent het, maar heel weinig mensen hebben ooit zelf een vlaai gebakken. Bakker Roel Peeters brengt daar nu verandering in!
Speciaal voor dit boek heeft Roel de geschiedenis van de vlaai en de betekenis ervan voor de Limburgse cultuur bestudeerd. Hij schreef zijn eigen recepten uit, maakte nieuwe vlaairecepten, maar pakte ook zijn oude vakboeken erbij. Je vindt in dit boek dan ook een
grote variatie aan klassieke en nieuwe vlaa...
morgen verzonden
Zero Waste koken
geen restjes - heerlijk eten
2023 || Hardcover || Florence-Léa Siry || Forte
Weggooien is zondeZero waste koken is actueel: als je duurzaam en kostenbewust wilt koken vind je in boek, een heruitgave in flexcover, tips en recepten om elk ingrediënt volledig te gebruiken en zo voedselverspilling tegen te gaan.Het boek is ingedeeld in groenten, fruit, proteïnes, koolhydraten en melkproducten. Voor elk ingrediënt geeft de auteur 3 mogelijke toepassingen zodat je geen restjes overhoudt en eten moet weggooien. Zo kun je een pasta met kaas bereiden. Heb je res...
morgen verzonden
Bakkershart
Traditionele bakrecepten met een moderne twist
2022 || Hardcover || Manuela van der Heijden || Forte
Bakkershart is het eerste boek van Manuela van der Heijden. Je kent haar misschien nog als deelnemer aan Heel Holland Bakt van een aantal seizoenen geleden. Manuela is afkomstig uit een bakkersfamilie in West-Brabant. Haar vader, grootvader en overgrootvader waren al bakkers in hart en nieren.Bakkershart staat vol met recepten van lekkernijen zoals je vroeger in de bakkerij tegenkwam. Met respect voor het ambacht heeft Manuela oude receptuur uit bakkersschriftjes van haar vader vertaald naar ...
morgen verzonden
Lunchen zonder boterham
75 salades, soepen, wraps en meer
2023 || Hardcover || Simone van der Koelen || Forte || met inkijkexemplaar
75 verrassende lunchrecepten zonder brood. Al jaren krijgt Simone van der Koelen op haar populaire blog Foodquotes de vraag: ‘Wat is lekker voor de lunch in plaats van een boterham?’ In Lunchen zonder boterham geeft ze uitgebreid antwoord op deze vraag.
Natuurlijk is er niets mis met een lekkere boterham tussen de middag, maar steeds meer wordt er gekozen voor iets anders dan brood. Aan de hand van 75 verrassende lunchrecepten laat Simone zien hoe je een doorsnee kantoorlunch kunt ...
morgen verzonden
Zuurdesembrood bakken
Brood bakken met de hele familie
2022 || Hardcover || Natalya Syanova || Forte
Zuurdesembrood bakken met het hele gezin
Zuurdesem brood bakken is een fris boek waarin kinderen met hun ouders kunnen leren hoe je zelf brood kunt bakken. De recepten zijn heel divers en nodigen echt uit om te gaan bakken. De uitleg om zelf zuurdesem op te starten is duidelijk en ook de recepten zijn stap voor stap beschreven met heldere foto’s zodat iedereen meteen aan de slag kan.
Het boek bevat recepten voor landbrood, chocoladedesembrood, rozijnenkaneelbrood, hartige (zoals kaas-scones e...
morgen verzonden
Vlechtbrood uit eigen oven
stap voor stap de lekkerste broden
2022 || Hardcover || Levine van Doorne || Forte
In haar vijfde boek slaat Levine van Doorne een andere weg in. Natuurlijk staat brood in het middelpunt, maar in plaats van de meer traditionele broden zoals busbrood en vloerbrood legt ze in dit boek uit hoe je vlechtbroden maakt. Aan de hand van stap-voor-stapfoto’s en -teksten laat Levine allerlei vlechttechnieken zien. Van een eenvoudige 3-vlecht tot een meer ingewikkelde 9-vlecht. Het staat allemaal in dit boek. Uiteraard ook weer met veel algemene tips over brood bakken.Vlechtbroo...
morgen verzonden
Glutenvrij bakken kan iedereen
Ruim 75 klassiekers uit verschillende wereldkeukens
2022 || Hardcover || Fatima Abakka || Forte || met inkijkexemplaar
Fatima Abakka ontdekte dat er vooral vanuit de Marokkaanse, Turkse en andere mediterrane baktradities maar weinig glutenvrije recepten beschikbaar zijn. Daar komt nu verandering in. Met dit boek wordt glutenvrij bakken minder uitdagend en maak je eenvoudig meer exotische gerechten.In Glutenvrij bakken kan iedereen vind je de lekkerste broden en broodjes zoals een vijgen-notenbrood, Libanees platbrood en een Marokkaans haver-ovenbrood. Verder focaccia’s en pizza’s zoals een pizza g...
morgen verzonden
Wereldbroden
Brood bakken met 100 recepten vanuit de hele wereld
Hardcover || Sophie Dupuis-Gaulier || Forte || met inkijkexemplaar
Wereldbroeden: 100 broodrecepten van over de hele wereld
Van Azië tot Europa, van het Midden-Oosten tot India, van van Latijns Amerika tot de Verenigde Staten: ieder land heeft zijn eigen tradities rond het bakken van brood. In Wereldbroden vind je 100 heerlijke internationale recepten om je eigen brood te bakken. In het afgelopen jaar zijn mensen in Nederland en Vlaanderen massaal brood gaan bakken. Deeg kneden is een rustgevende bezigheid en de geur van vers gebakken brood geeft een gevoe...