Zoekfilters

Verschijningsvorm
Hardcover (3)

Eten en drinken algemeen (4)

39,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Indorock

Indonesische smaken in een nieuwe jas

2019 || Hardcover || Vanja van der Leeden e.a. || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar

In Nederland kennen we vooral de Indische keuken, terwijl de Indonesische keuken natuurlijk nog veel meer in zich heeft. En met al zijn aromatische planten en specerijen knalt hij van de smaken: diepzuur van tamarinde, gedurfde hartigheid van trassi, boterige pandan, geurig citroengras, weelderige kokos, peperige laos.

Het kookboek Indorock herdefinieert de Indonesische keuken en steekt ’m in een nieuwe jas. Verwacht geen ingewikkelde fusion, maar verrassende nieuwe combinaties met het vert...

25,00
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Eva's keukenkast

Per ingrediënt 3 recepten. Alle dagen pienter koken

2019 || Hardcover || Eva Posthuma de Boer || Nijgh & Van Ditmar

We willen allemaal minder vlees en vis, maar hoe ga je daarnaar koken? Ook willen we liefst eten van eigen bodem – is er voor een passievrucht een vliegtuig nodig? Dan liever een appel van de buurtboer. En wat doen we met die halve bloemkool, of met dat stuk courgette, oftewel: hoe maken we op wat we inslaan? Het zijn drie wensen die ons, met het oog op een gezondere wereld, bezighouden. Én waar het om draait in Eva’s keukenkast.

Wat we eten en waar het vandaan komt: het begint altijd me...

22,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

TLV – De lekkerste reisgids

De culinaire stadsgids

Paperback || Jigal Krant || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar

Het was het best bewaarde geheim van de reiswereld. Op amper vier uur vliegen ligt het paradijs op aarde. Een zonovergoten stad met prachtige stranden, toonaangevende musea, unieke architectuur en een florerende economie. Lijkt het maar zo of is iedereen in Tel Aviv knap, jong, creatief en tomeloos levenslustig? Wat buiten kijf staat is dat je nergens beter eet. Of het nou op straat is (choemoes! falafel! shoarma! sabich!) of in de bruisende horeca, waar wordt gegeten, gedronken, gedanst en g...

38,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Keukenlab

Word een betere kok door te koken met kennis

2019 || Hardcover || Eke Mariën e.a. || Nijgh & Van Ditmar

Als je begrijpt wat er in de pannen gebeurt, word je vanzelf een betere kok en krijg je meer controle in de keuken. Met dat idee maken Eke Mariën en Jan Groenewold vol enthousiasme de wetenschap achter het koken inzichtelijk. Of het nu gaat om het bakken van de ultieme biefstuk, het frituren van de lekkerste friet of het vangen van aroma’s in sauzen.

Mariën en Groenewold nemen zeventien processen die aan de basis liggen van het koken onder de loep. Elk van deze processen (Maillard-reacti...