Zoekfilters
Eten en drinken algemeen (3)
morgen verzonden
De wereldgeschiedenis in twaalf bonen
2023 || Hardcover || Joël Broekaert || Atlas Contact
Bonen: een heel sexy reputatie hebben ze niet. Toch heeft dit oeroude gewas op cruciale momenten de loop van de geschiedenis bepaald. De Italiaanse schrijver Umberto Eco stelde zelfs dat bonen onze beschaving gered hebben. Over de bescheiden boon zijn talloze verhalen te vertellen. De grenzeloos nieuwsgierige culinair schrijver en historicus Joël Broekaert dook diep in deze geschiedenissen en brengt in dit boek zijn mooiste verhalen bijeen. Ze vertellen hoe de boon de mens vanaf diens vroegs...
morgen verzonden
Het bockbierboek
Nederlands oudste bier
2023 || Hardcover || Marco Daane e.a. || Atlas Contact
Wanneer de bladeren vallen, komt het bokbier in de schappen. De etiketten van de brouwers, zowel de grote als de kleine, variëren leuk met de beeltenis van een bok en in elke streek vindt een bokbierfestival plaats. De gemiddelde Nederlandse bierconsument associeert het bokbier in elk geval met de herfst, experimenten met lente-, zomer- en winterbok ten spijt. Maar wat is een bokbier eigenlijk? Waar komt het vandaan en waarom wordt het soms als bock geschreven met ck? In dit kleine maar veel...
morgen verzonden
Koken, eten, leven
ingredienten, recepten en verhalen
Hardcover || Nigella Lawson || Atlas Contact || met inkijkexemplaar
‘Eten is voor mij een constant genoegen: ik denk er graag en gulzig aan, ik reflecteer erop, ik leer ervan, het biedt me troost, steun, inspiratie, betekenis en schoonheid, het voedt me en geeft mijn leven structuur. Koken, eten, leven is meer dan mijn levensmotto; het is mijn levensverhaal.’
Koken, eten, leven is het even heerlijke als verrukkelijke nieuwe boek van de koningin onder de foodwriters, Nigella Lawson. Of ze nu de vraag ‘Wat is een recept?' stelt, ‘een liefdesverklaring...