Resultaten (15)

22,00
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Adventures in the Slavic Kitchen: A book of Essays with Recipes

Paperback || Igor Klekh || Glagoslav Publications Ltd

The polyglot Igor Klekh is an extraordinarily erudite and accomplished Russian writer, journalist, and translator, whose formative years were spent in Western Ukraine, mostly in Ivano-Frankivsk and in the multi-cultural city of Lviv where he had access to the literature of East-Central Europe. He currently resides in Moscow. His complex prose style has been compared to that of Jorge Luis Borges and Bruno Schulz, whose novellas he was among the first to translate from Polish into Russian. He h...

24,95
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

De veldkeuken

het kookboek

2016 || Paperback || Femke de Winter e.a. || Veldkeuken, De

Wat begon met een mobiele mini-keuken in een bakfiets, is in zestien jaar tijd uitgegroeid tot De Veldkeuken; één van de meest geliefde en karakteristieke plekken van Utrecht om te eten.

Alles wat het omringende landgoed Amelisweerd aan lekkers te bieden heeft, komt er op tafel. Biologisch geteelde groenten, kruiden, bloemen en fruit uit de eigen moestuinen. In De Veldkeuken worden er sinds jaar en dag even eenvoudige, als heerlijke gerechten mee gemaakt. In dit kookboek lees je hoe je ze o...

10,00
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Meer dan 200 Champagneadresjes

Paperback || Peter Doomen || Davidsfonds Infodok

Champagne is verreweg de lievelingswijn van Vlamingen en Nederlanders. Wie reist er niet eens met de wagen door de streek, naar zijn favoriete adresje? Om daarna huiswaarts te keren, de koffer vol godendrank? De flessen verdwijnen in de kelder, om bij het volgende feestje gul te knallen...

Dit boek is de gedroomde reisgids voor de champagnekoper. Het bevat maar liefst 280 heerlijke adresjes van wijnbouwers die zelf champagne maken en verkopen, vaak aan uiterst schappelijke prijzen. Daarnaast ...

24,95
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Rijksmuseum Kookboek

Paperback || Jonah Freud || De Kookboekhandel

Rijksmuseum kookboekHET IS DE KUNST VAN ETEN TE GENIETENWat:Het Rijksmuseum kookboek een initiatief van Wim PijbesDoor wie:Bedacht, geschreven en gecoördineerd door Jonah FreudGeredigeerd door Marieke de JongOntwerp studio Irma BoomMet medewerking van:Vijftig koks en patissiers uit heel Nederland, van Noord tot Zuid, van Oost tot West en van jong tot oud. In het boek:Meer dan 130 receptenMeer dan 900 afbeeldingen uit de collectie van het RijksmuseumVoor het Rijksmuseum kookboek is een lijst ...

24,95
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Slow cooked

100 gerechten uit de oven, slowcooker en van het fornuis

Paperback || Olivia Andrews || Good Cook B.V.

In Slow cooked staan 100 recepten die zowel te maken zijn in de slowcooker als op het fornuis

of in de oven. Elk recept geeft twee varianten in bereidingswijze: in de slowcooker en als alternatief op het fornuis of uit de oven. Hiermee is Slow cooked een zeer praktisch kookboek en geschikt voor iedereen, of je nu wel of niet in bezit bent van een slowcooker.

Maak een heerlijk geurende curry of langzaam gegaard buikspek in karamelsaus en een vijgen- hazelnootpudding met pure chocolade. Van soe...

9,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Njam : Manuel Wouters - The G&T guide

2023 || Paperback || Manuel Wouters || Njam! || met inkijkexemplaar

The Gin and tonic hype continues.

In deze handige softcover Pocket Guide bespreekt meester-mixoloog Manuel Wouters maar liefst 150 Gins. Hij licht niet alleen het verhaal achter de gins toe, hij heeft ze ook allemaal geproefd en verklapt u zijn top combinaties van gin en tonic en botanicals. Vind uw weg in het immense en immer groter wordende aanbod van gins aan de hand van deze pocket en voeg uw persoonlijke notities of scores toe. Smaakbeschrijvingen, smaakprofielen en suggesties voor de id...

29,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

SMAAK!

een geschiedenis in 120 recepten

Paperback || Annelies Van Wittenberghe || Davidsfonds Infodok || met inkijkexemplaar

Geschiedenisboek? Inderdaad. Kookboek? Ook ja. Een rijk gevulde maaltijd vol kruidige anekdotes aan tafel!

Smaak! Een geschiedenis in 120 recepten is een verrassende kookatlas die ons smakenpalet vanuit een historisch perspectief bekijkt. Het boek brengt geschiedenis op je bord in zes smakelijke gangen: zoet, zuur, zout, bitter, hartig en kruidig. Daarvoor haalt Van Wittenberghe de mosterd in de authentieke kookboeken die eeuwenlang de smaak van onze voorouders bepaalden. Zo bereidt ze met c...

22,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Home Made Zomer

2016 || Paperback || Yvette van Boven || Fontaine uitgevers

De zomer heeft zo veel verse groente en fruit vol smaak te bieden, dat je bijna niet hóeft te koken. Yvette weet als geen ander dat we met dat mooie weer wel iets beters te doen hebben dan lang in de keuken te staan. Daarom staat dit boek vol recepten die niet al te veel tijd kosten of waar je geen omkijken naar hebt.

'Home Made Zomer' is een boek vol zonovergoten recepten. Yvette liet zich voor de recepten in dit boek inspireren door haar leven in Amsterdam en Parijs, maar vooral ook door de...

23,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Mag ik nog een hapje?

het praktische handboek voor de culinaire opvoeding van kinderen

Paperback || Francesca van Berk || Lev. || met inkijkexemplaar

Kinderen die met een glimlach aan de eettafel zitten en alles eten, dat willen we allemaal wel.

In de praktijk is dit vaak een hele uitdaging en iets waar veel ouders dagelijks mee worstelen. Om de allerkleinsten zo veel mogelijk te laten proeven en eten moet je dit tot een onderdeel van de opvoeding maken. Francesca van Berk noemt dit de culinaire opvoeding, een aanpak die ze heeft ontwikkeld toen ze zelf moeder werd. Haar zoontje, nu 4, geniet net zoveel van mosselen, sinaasappels en radijsj...

15,00
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Het keto-dieet

meer dan 150 low-carb recepten voor een maximaal gewichtsverlies en een betere gezondheid

2020 || Paperback || Martina Slajerova || Manteau

Door voedsel te eten dat veel goede vetten bevat, gematigd eiwitten en weinig tot geen koolhydraten, raakt je lichaam in ketose. De lever gaat keto-lichamen produceren, moleculen die energie leveren tijdens perioden van beperkte koolhydraatinname. Daardoor richt de stofwisseling van het lichaam zich niet langer op het verbranden van glucose (de grootste energiebron uit koolhydraten) maar op het verbranden van vet. Bijkomende voordelen zijn dat je minder hongerig bent, geen schommelingen in de...