Zoekfilters
› Manteau (3)
› Bertram + de Leeuw Uit... (2)
› Davidsfonds Infodok (2)
» Toon alle opties (4)
Resultaten (35)
maandag verzonden
Adventures in the Slavic Kitchen: A book of Essays with Recipes
Paperback || Igor Klekh || Glagoslav Publications Ltd
The polyglot Igor Klekh is an extraordinarily erudite and accomplished Russian writer, journalist, and translator, whose formative years were spent in Western Ukraine, mostly in Ivano-Frankivsk and in the multi-cultural city of Lviv where he had access to the literature of East-Central Europe. He currently resides in Moscow. His complex prose style has been compared to that of Jorge Luis Borges and Bruno Schulz, whose novellas he was among the first to translate from Polish into Russian. He h...
maandag verzonden
De veldkeuken
het kookboek
2016 || Paperback || Femke de Winter e.a. || Veldkeuken, De
Wat begon met een mobiele mini-keuken in een bakfiets, is in zestien jaar tijd uitgegroeid tot De Veldkeuken; één van de meest geliefde en karakteristieke plekken van Utrecht om te eten.
Alles wat het omringende landgoed Amelisweerd aan lekkers te bieden heeft, komt er op tafel. Biologisch geteelde groenten, kruiden, bloemen en fruit uit de eigen moestuinen. In De Veldkeuken worden er sinds jaar en dag even eenvoudige, als heerlijke gerechten mee gemaakt. In dit kookboek lees je hoe je ze o...
maandag verzonden
Rook! Culinair roken op de BBQ en andere rookkasten
culinair roken op de BBQ en andere rookkasten
Hardcover || Steven Raichlen || Karakter Uitgevers BV || met inkijkexemplaar
Van de barbecue-boeken van Steven Raichlen zijn in Nederland en Vlaanderen al meer dan 100.000 exemplaren verkocht!In zijn langverwachte nieuwe boek Rook! neemt bestsellerauteur en barbecue-goeroe Steven Raichlen je mee in de wereld van het roken.In Rook! staat het roken van vlees, vis, gevogelte en groente centraal. Er wordt onderscheid gemaakt tussen warm-roken (kippers en ham) en koud-roken (zoals mozarella affumicata en Scandinavische zalm). Raichlen richt zich uitsluitend op het roken va...
maandag verzonden
Meer dan 200 Champagneadresjes
Paperback || Peter Doomen || Davidsfonds Infodok
Champagne is verreweg de lievelingswijn van Vlamingen en Nederlanders. Wie reist er niet eens met de wagen door de streek, naar zijn favoriete adresje? Om daarna huiswaarts te keren, de koffer vol godendrank? De flessen verdwijnen in de kelder, om bij het volgende feestje gul te knallen...
Dit boek is de gedroomde reisgids voor de champagnekoper. Het bevat maar liefst 280 heerlijke adresjes van wijnbouwers die zelf champagne maken en verkopen, vaak aan uiterst schappelijke prijzen. Daarnaast ...
maandag verzonden
Ottolenghi het kookboek / Druk 2
2019 || Hardcover || Yotam Ottolenghi e.a. || Fontaine Uitgevers B.V. || met inkijkexemplaar
'De gerechten van Ottolenghi zijn van een onweerstaanbare schoonheid en zijn boeken hebben dezelfde uitstraling: levendige smaken, heldere kleuren en fantastische, eenvoudige ideeën voor gerechten die een combinatie zijn van Midden-Oosterse en Italiaanse smaken.' Nigella Lawson
De naam Ottolenghi heeft de laatste jaren met een onstuitbare gang onze harten en keukens veroverd. Ottolenghi staat voor een eigenzinnige mix van vooral Midden-Oosterse smaken, royaal en verrassend gebruik van kruiden...
maandag verzonden
Rijksmuseum Kookboek
Paperback || Jonah Freud || De Kookboekhandel
Rijksmuseum kookboekHET IS DE KUNST VAN ETEN TE GENIETENWat:Het Rijksmuseum kookboek een initiatief van Wim PijbesDoor wie:Bedacht, geschreven en gecoördineerd door Jonah FreudGeredigeerd door Marieke de JongOntwerp studio Irma BoomMet medewerking van:Vijftig koks en patissiers uit heel Nederland, van Noord tot Zuid, van Oost tot West en van jong tot oud. In het boek:Meer dan 130 receptenMeer dan 900 afbeeldingen uit de collectie van het RijksmuseumVoor het Rijksmuseum kookboek is een lijst ...
maandag verzonden
Slow cooked
100 gerechten uit de oven, slowcooker en van het fornuis
Paperback || Olivia Andrews || Good Cook B.V.
In Slow cooked staan 100 recepten die zowel te maken zijn in de slowcooker als op het fornuis
of in de oven. Elk recept geeft twee varianten in bereidingswijze: in de slowcooker en als alternatief op het fornuis of uit de oven. Hiermee is Slow cooked een zeer praktisch kookboek en geschikt voor iedereen, of je nu wel of niet in bezit bent van een slowcooker.
Maak een heerlijk geurende curry of langzaam gegaard buikspek in karamelsaus en een vijgen- hazelnootpudding met pure chocolade. Van soe...
maandag verzonden
Njam : Manuel Wouters - The G&T guide
2023 || Paperback || Manuel Wouters || Njam! || met inkijkexemplaar
The Gin and tonic hype continues.
In deze handige softcover Pocket Guide bespreekt meester-mixoloog Manuel Wouters maar liefst 150 Gins. Hij licht niet alleen het verhaal achter de gins toe, hij heeft ze ook allemaal geproefd en verklapt u zijn top combinaties van gin en tonic en botanicals. Vind uw weg in het immense en immer groter wordende aanbod van gins aan de hand van deze pocket en voeg uw persoonlijke notities of scores toe. Smaakbeschrijvingen, smaakprofielen en suggesties voor de id...
maandag verzonden
Laura's bakery basisbakboek
van ongeschreven bakregels tot de allerlekkerste koekjes & cakes
Hardcover || Laura Kieft || Forte culinair || met inkijkexemplaar
Bakken is populairder dan ooit, iets dat Laura Kieft van het populaire bakblog Laura's Bakery al jaren weet. Maandelijks vinden ruim 350.000 unieke bezoekers de weg naar haar lekkere, duidelijke en niet al te moeilijke recepten.
In dit basisbakboek heeft Laura de beste basisrecepten verzameld en laat ze zien hoe je met een goede basis kunt variëren,om zo oneindig veel verschillende baksels op tafel te zetten. Het blijft niet alleen bij recepten, Laura deelt ook informatieve basiskennis, hand...
maandag verzonden
The Green Kitchen Smoothies
meer dan 50 recepten voor smoothies, sapjes, granola's en desserts
2021 || Hardcover || David Frenkiel e.a. || Becht || met inkijkexemplaar
In The Green Kitchen Smoothies delen David en Luise van de blog Green Kitchen Stories hun favoriete smoothierecepten. Lees hier meer!
The Green Kitchen Smoothies
Een smoothie is de makkelijkste manier om meer groenten en fruit - en daarmee vezels en waardevolle antioxidanten - binnen te krijgen. In The Green Kitchen Smoothies delen David en Luise hun favoriete smoothierecepten, zoals de uitslaapsmoothie, een warme smoothie of een sinaasappel-sesamsmoothie. Beginnend bij de basis wordt eerst u...