Zoekfilters
Resultaten (21)
dinsdag verzonden
Vespasianus - Scherprechter van Rome
Paperback || Robert Fabbri || Karakter Uitgevers B.V.
dinsdag verzonden
Wine Folly Masterclass
2021 || Paperback || Madeline Puckette e.a. || Karakter Uitgevers B.V. || met inkijkexemplaar
Wine Folly Masterclass is de uitgebreidere wijngids en zit bomvol nieuwe informatie voor wijnliefhebbers.
Wine Folly Masterclass is een must-have voor alle vinologen en liefhebbers die hun wijnkennis op een leuke en praktische manier willen vergroten.
De oorspronkelijke uitgave Wine Folly is uitgegroeid tot een ware sensatie, dankzij de inventieve, overzichtelijke manier om alles over wijn te leren. De nieuwe Wine Folly Masterclass is de perfecte gids voor iedereen die zijn wijnkennis verder ...
dinsdag verzonden
Wat je als whiskyliefhebber moet weten (5e)
350 essentiële feiten, tips en whiskywetenswaardigheden
2022 || Paperback || Hans Offringa || Karakter Uitgevers B.V.
GEHEEL HERZIEN EN UP TO DATE
350 essentiële feiten, tips en whiskywetenswaardigheden
Hoewel whisky slechts uit drie ingrediënten bestaat, water, graan en gist, is het toch de meest complexe en mysterieuze drank ter wereld die op veel verschillende manieren geproduceerd, geproefd en gedronken kan worden.
In Wat je als whiskyliefhebber moet weten neemt Hans Offringa je mee in de wereld van de whisky. Met 350 wetenswaardigheden geeft hij zeer complete en nuttige informatie over whisky voor zowel...
dinsdag verzonden
Tokyo culinair
Een Japanse food-tour
2019 || Hardcover || Tim Anderson || Karakter Uitgevers B.V. || met inkijkexemplaar
Ga mee on tour langs de culinaire hoogtepunten van Tokyo; laat je verrassen door de ongekende veelzijdigheid en boeiende eetcultuur van de Japanse hoofdstad. Tokyo is een van de meest interessante culinaire steden ter wereld en met dit boek maak je kennis met al het moois dat de stad te bieden heeft. Van noodleshops, sushibars en yakitoritentjes tot de experimentele internationale keuken in luxe restaurants.
Tokyo culinair is een culinaire tour langs de boulevards en de achterafstraatjes. Che...
dinsdag verzonden
Bed & Breakfast
Paperback || Jet van Vuuren || Karakter Uitgevers B.V. || met inkijkexemplaar
Vertrouw niemand, zelfs niet je bloedeigen familie...
Als Myrthe Nieuwlandt na de dood van haar vader zijn wijngaard in de Achterhoek erft en bezoek krijgt van haar halfzusje Eva, komt haar leven in één keer op zijn kop te staan. Veel tijd om erover na te denken krijgt Myrthe niet, zeker niet nu haar contract als docent geschiedenis afloopt. Ze verruilt daarom haar leven in de stad voor het platteland en trekt zich terug in het huis van haar jeugd. Een jeugd die gekenmerkt werd door de afwez...
dinsdag verzonden
Opstand van de Georgiërs
Het laatste slagveld van Nederland
Hardcover || Eric Lee || Karakter Uitgevers B.V. || met inkijkexemplaar
Texel leek de oorlogsjaren vrij rustig te zijn doorgekomen. Gevechten hadden zich vooral elders, op het vasteland, afgespeeld. Maar de maanden april en mei van 1945 zouden te boek komen te staan als de bloedigste oorlogsmaanden in de geschiedenis van het eiland.
In de nadagen van de Tweede Wereldoorlog, toen de overwinning op nazi-Duitsland onafwendbaar leek, kwam een kleine groep Georgische krijgsgevangenen in opstand. Ze waren in dienst van de Wehrmacht gestationeerd op Texel. De krijgsgeva...
dinsdag verzonden
Noma's handboek voor fermenteren
Foundations of flavour
2019 || Hardcover || René Redzepi e.a. || Karakter Uitgevers B.V.
Bij Noma – vier keer benoemd tot het beste restaurant van de wereld – wordt bij elk gerecht een vorm van fermentatie gebruikt: een frisse azijn, een intense miso, een unieke druppel garum of zwarte knoflook. Fermentatie is een van de fundamenten van Noma’s uitzonderlijke smaakprofielen. René Redzepi is chef-kok en mede-eigenaar van Noma en David Zilber is de chef die het alom geprezen fermentatielab van het restaurant runt. In dit boek openbaren zij hun kennis en technieken. En, net ...
dinsdag verzonden
Vuur
2019 || Hardcover || Steven Raichlen || Karakter Uitgevers B.V. || met inkijkexemplaar
Een opwindend nieuw boek van dé barbecue-goeroe uit Amerika. Steven Raichlen combineert in zijn nieuwste boek Vuur de beste technieken met eeuwenoude tradities in 100 recepten vol krachtige smaken waarmee je je barbecuegerechten een turboboost geeft. Til je barbecuegerechten naar een hoger niveau met perfect gemarineerde en gegrilde tomahawksteaks, drooggepekelde filet mignons, geschroeide porterhouse-steaks en de beste bereiding van T-bones.
Leer hoe je in bier gepekelde bloemkool aan een d...
dinsdag verzonden
Vliegende Hollanders
Pioniers van de Nederlandse luchtvaart
Paperback || Chris Houtman || Karakter Uitgevers B.V. || met inkijkexemplaar
De periode tussen beide wereldoorlogen, het interbellum, kenmerkt zich door uitersten: de Roaring Twenties waarin toenemende welvaart, vooruitgang en verandering, de opkomst van de auto en de vliegtuigindustrie, de bioscoop en de radio centraal stonden, werden opgevolgd door de sombere jaren dertig waarin een huiver voor het nieuwe ontstond en spanningen toenamen, ook tussen landen. Het nazisme en fascisme kwamen op. In deze periode leerden Anthony Fokker en Albert Plesman elkaar kennen. Hoew...
dinsdag verzonden
Vet oud! Gouden Eeuw
15 spannende verhalen over de Tachtigjarige Oorlog en de Gouden Eeuw
2019 || Hardcover || Richard Zuiderveld e.a. || Karakter Uitgevers B.V. || met inkijkexemplaar
'De Vet oud!-serie is spannend en leerzaam voor jongens en meisjes!' - Know How
'Niets dan lof. Geweldig om op school te gebruiken, maar thuis lezen is ook zeker geen straf.' NBD Biblion
De VOC, Michiel de Ruyter, piraten, ontdekkingsreizen en slavenhandel. Het zijn namen en woorden die passen bij de Gouden Eeuw. Tijdens deze interessante periode in onze geschiedenis bloeide ons land op tot één van de rijkste en machtigste landen ter wereld. Maar wat gebeurde er nou eigenlijk precies en was...