Zoekfilters
Resultaten (31)
dinsdag verzonden
Receptloos koken
Een duurzame methode voor het inkopen, bereiden en bewaren van eten
2022 || Hardcover || Gilles van der Loo || Nijgh & Van Ditmar
Met Receptloos koken wil Gilles van der Loo zijn lezers op weg helpen naar een nieuwe manier van denken over het inkopen, opslaan, voorbereiden, koken, restverwerken en bewaren van eten. Hij laat zien hoe je kostenefficiënt met onbewerkte producten aan de slag kunt op een manier die relatief weinig tijd kost en veel ruimte laat voor creativiteit. Je gaat dus goedkoper en gezonder eten, kookt met meer plezier en belast onze planeet minder.
Gilles beweegt weg van het receptgedreven inkopen vó...
dinsdag verzonden
Van Boven in het wild
2022 || Hardcover || Yvette van Boven || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar
Al haar hele leven kookt Yvette met gratis proviand uit de natuur. Want waarom zou u tuinkers kopen als er hondsdraf tussen uw stoeptegels groeit? U moet het alleen wéten en leren herkennen. Van Boven in het wild is een herbarium, eetbare plantengids én receptenboek ineen. Yvette laat u de meest voorkomende wilde planten zien, ze leert u hoe u ze kunt herkennen en waar ze naar smaken. Zo leert u het gemakkelijk toe te passen in uw eigen keuken.
Toen Yvette opgroeide maakte ze veel herbaria...
dinsdag verzonden
Lekker sterk
Goed eten voor elke inspanning
2022 || Hardcover || London Loy || Nijgh & Van Ditmar
Hoe combineer je de juiste ingrediënten om jou de beste energie te geven voor, tijdens of na het sporten? Hoe activeer je jouw brein zodat je extra focus hebt? Met welke voeding kun je het beste ontspannen? In Lekker sterk neemt London Loy je mee op zijn ontdekkingstocht door rijke, voedzame
ingrediënten en wat daarvan het effect is op jouw lichaam. Hij leert je om weer echt te proeven, te luisteren naar je lijf en geeft je een stimulans om door voeding je natuurlijke kracht te (her)ontdekken.
Wie ‘London Loy’ zegt, zegt ‘lekker’. Hij speelt met smaken, want gezond eten hoeft nooit saai te worden. Er is ook aandacht voor de praktische kant: hoe je het beste inkopen doet, dingen voorbereidt om mee te nemen of gerechten het beste bewaart. Zoete trek? Ook daar zijn gezonde variat...
dinsdag verzonden
Spicy Chef - Streetfood
Snelle Surinaamse gerechten van Soenil Bahadoer
2022 || Hardcover || Soenil Bahadoer e.a. || Nijgh & Van Ditmar
Toen in 2020 de deuren van alle restaurants dicht moesten vanwege de lockdown en de onzekerheid bij iedereen groot was, besloot Soenil Bahadoer het over een heel andere boeg te gooien en kriskras door het land te rijden met zijn speciale Spicy chef-foodtruck. Van hieruit serveerde hij het allerlekkerste streetfood dat hij van zijn moeder en door zijn culinaire reizen naar Suriname leerde maken.
Van eenvoudige rotirol en Surinaamse bami tot luxe bara met wagyu en truffel. De vijftig populairst...
dinsdag verzonden
Grote denkers / Druk 6
2023 || Hardcover || The School of Life || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar
Grote denkers is de canon van The School of Life en bevat een selectie van zestig belangrijke filosofen, politieke denkers, sociologen, kunstenaars en schrijvers uit de geschiedenis. Uitzonderlijke personen met inzichten waarvan wij geloven dat ze vandaag misschien wel actueler zijn dan ooit, zowel voor het persoonlijke alledaagse leven als voor grote maatschappelijke vraagstukken. Op heldere en toegankelijke wijze maak je kennis met tijdloze ideeën die je leven rijker maken. Onze missie met...
dinsdag verzonden
Koude kermis
2022 || Hardcover || Hedy d'Ancona || Nijgh & Van Ditmar
In de wereld van nu is oud out en jong in, constateerde Hedy d’Ancona in Vrolijk verval. Ze werd na verschijnen vaak aangesproken door grijsaards die haar complimenteerden met haar ‘coming out’ voor de ouderdom. Dat het niet alleen kommer en kwel was, dat ze geen compassie behoefden en dat ze niet zaten te wachten op knuffels.
Toch is er ook een andere kant aan die vrolijkheid. Het verlies van een partner en andere dierbaren. Het afscheid van de dingen die je niet meer kunt, of durft. D...
dinsdag verzonden
De heilige Antonio / Druk 4
2022 || Hardcover || Arnon Grunberg || Nijgh & Van Ditmar
Na hun vaders dood zijn de jonge broers Paul en Tito en hun moeder Raffaella in een vrachtauto met watermeloenen de Mexicaanse grens over gesmokkeld. In New York krijgt Raffaella een aanbidder, de schrijver Ewald Stanislas Krieg, die een bedrijfsplan ontvouwt voor een bezorgservice van huisgemaakte burrito’s. Paul en Tito zijn meer geïntrigeerd door Kristin, een Kroatische die stuiterballen aan de armen geeft en ‘tietjes heeft die meer waard zijn dan drie witte Mercedessen met open dak’.
In 1998 was De heilige Antonio het Boekenweekgeschenk. In 2020 is de novelle verfilmd door Marc Wilkins, onder de titel The Saint of the Impossible. EMS films/M&N zal de film in maart 2022 uitbrengen in Nederlan...
dinsdag verzonden
Tsjaikovskistraat 40 / Druk 25
Een autobiografische vertelling uit Rusland
2022 || Hardcover || Pieter Waterdrinker || Nijgh & Van Ditmar
dinsdag verzonden
De buitenkeuken
Verhalen en recepten rond het vuur
2022 || Hardcover || Charlotte Marres e.a. || Nijgh & Van Ditmar
In De buitenkeuken trekken Olle Swets en Charlotte Marres met hun ‘portable kitchen’ Nederland en Vlaanderen in op zoek naar onafhankelijke voedselproducenten met een bijzonder verhaal. Buiten op of naast het land of water waar hun producten vandaan komen, koken ze op open vuur voor en met boeren, vissers, wildplukkers, telers en herders. Op het drooggevallen wad, waar de kokkelvisser zijn kokkels raapt, bij de varkensboer, waar ze eten tussen de varkens of mee op pad met de herders, waar...
dinsdag verzonden
Tofu
40 tofurecepten van ontbijt tot dessert
2022 || Hardcover || Emma de Thouars || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar
Op haar reizen door Azië is Emma de Thouars verliefd geworden op tofu; door de variëteit in soorten en hoeveel kanten die je ermee op kunt. Aan de hand van duidelijke productinformatie, (reis)verhalen en veertig recepten laat Emma zien dat tofu niet alleen een vleesvervanger is, maar
vooral een op zichzelf staand, heerlijk product.
Van Szechuanese mapo tofu tot in z’n geheel gefrituurde tofu met knoflookcrispies en kleverige saus. Tofu is zelfs heerlijk in desserts, zoals vegan chocolad...