Resultaten (8)
dinsdag verzonden
Vers deeg
Van brioche tot zuurdesem. Ruim 80 hartige en zoete recepten
Hardcover || Claudia Damen || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar
Hoe maak je zelf naan, tortilla’s of een brioche? Met Vers deeg leer je de basis van het bakken, met waar nodig een handig stappenplan. Bovendien volgt na elke basistechniek een aantal recepten waarin je het geleerde kunt toepassen. Heb je zelf brood gemaakt en wordt het oud? Verwerk het dan in een uiensoep of een lekkere caesarsalade.
Claudia Damen leert je vervolgens de eenvoudige basisrecepten zoals pita en naan langzaam uit te bouwen naar ingewikkelder recepten zoals chocoladebroodjes, ...
dinsdag verzonden
Spicy Chef
Verhalen en recepten uit de keuken van De Lindehof
2020 || Hardcover || Soenil Bahadoer e.a. || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar
In de keuken van Soenil Bahadoer komen Oost en West samen. In zijn tweesterrenrestaurant De Lindehof in het Brabantse Nuenen verrast hij de papillen van zijn gasten. Kosmopolitische gastronomie verrijkt Soenil met Surinaams- Indiase ingrediënten en smaken en het resultaat is oog- en tongstrelend. Op zijn borden vindt een volmaakte samensmelting plaats van Surinaams streetfood en haute cuisine. Soenil Bahadoer is als culinaire jazz-rock.
Met ruim zestig recepten vertelt de Spicy Chef het verh...
dinsdag verzonden
Beet!
Alles over vissen vangen, kopen en eten
Paperback || Jacques Hermus || Nijgh & Van Ditmar
Nederland = waterland. Niet alleen worden we van Zeeland tot het Wad bespoeld door de zoute zee, achter de dijken en duinen stroomt in ontelbare meren, plassen, kanalen en slootjes het zoete water. We zijn een land van (beroeps)vissers en hengelaars, de twee miljoen mensen die ter ontspanning langs de waterkant een hengeltje uitgooien.
Beet! voert de lezer langs de mooiste visplekken van het land. Van de Mooie Nel bij Haarlem tot de zeedijk van Walcheren, van de oesterbedden in de Waddenzee ...
dinsdag verzonden
De bomvolle oven van Van Boven
Meer dan 200 oermakkelijke ovenrecepten
Hardcover || Yvette van Boven || Nijgh & Van Ditmar
Sinds een aantal jaar bedenkt Yvette voor Volkskrant Magazine wekelijks een ovenrecept. De meest ovenheerlijke recepten verschenen in haar kookboeken Uit de oven van Van Boven, Nog meer uit Van Bovens oven en De grote oven van Van Boven.
De bijna 200 recepten zijn nu gebundeld in De bomvolle oven van Van Boven. Steeds met duidelijke, foolproof receptuur zoals we van Yvette gewend zijn én voorzien van een mooie tekening en foto. Alles gaat de oven in: groente, vlees, vis en uiteraard wordt er...
dinsdag verzonden
Amazing Asia
van noedels tot desserts
Hardcover || Emma de Thouars || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar
De Aziatische keuken is populairder dan ooit. We bestellen allemaal bao buns, Korean fried chicken en knapperige garnalentoast, maar het thuis namaken vinden we vaak nog te intimiderend. Emma de Thouars neemt de lezer bij de hand en laat met duidelijke uitleg en flink wat humor zien dat Aziatisch eten helemaal niet moeilijk is. Je moet alleen even weten hoe het moet en wat je in huis moet halen. Van China tot Indonesië en van Myanmar tot Sri Lanka, Emma reisde overal heen en nam de smaken me...
dinsdag verzonden
Home Made Basics
Makkelijke recepten voor elke dag die echt iedereen kan maken
Hardcover || Yvette van Boven || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar
Hoe maakt u alles? En helemaal zelf? Met Yvettes kenmerkende geïllustreerde stap-voor-stapuitleg van de gerechten en sluitende receptuur gaat dit zeker lukken: van een simpele dressing tot huisgemaakte, dampend verse tortilla’s, van zelfgemaakte gnocchi van elk soort groente tot fluks ingelegde radijsjes. Home Made Basics is een boek dat een vaste plek gaat krijgen in uw keuken. Alle recepten spetterend gefotografeerd om zo met de opgedane kennis oermakkelijke dagelijkse kost te bereiden. ...
dinsdag verzonden
Indostok
De 25 beste satérecepten + 50 bijgerechten
Hardcover || Vanja van der Leeden || Nijgh & Van Ditmar
Sissend van smeltend vet, krokant door gebrande ketjap, tikkie rokerig van de houtskool. Saté is een van de geneugten des levens en ook nog eens volledig ingeburgerd in de Nederlandse eetcultuur. Denken we althans. Wordt saté bijvoorbeeld altijd met pindasaus gegeten? Welnee.
In Indostok duikt Vanja van der Leeden in de wereld van dit populaire Indonesische streetfood en dat leverde maar liefst 25 recepten op. Van traditionele receptuur tot haar inmiddels bekende ‘nouveau indo style’. D...
dinsdag verzonden
Salade / Druk 2
100 recepten voor eenvoudige salades & dressings
Paperback || Janneke Philippi || Nijgh & Van Ditmar
Salades zijn enorm veelzijdig. Er kunnen eindeloos veel ingrediënten in! Malse slablaadjes, natuurlijk, maar ook groenten, granen, pasta en rijst, peulvruchten, fruit en verse kruiden. Aangevuld met vlees, kip, vis, kaas of een eitje. Voor elk moment is er een salade. Lichter als lunch of juist voedzamer voor de avondmaaltijd. Fris en luchtig in de zomer, steviger in de winter. Van de klassieke caesar salade en spinaziesalade met kokoskip tot salade met gefrituurd ei, Romeinse sla met buiksp...