Zoekfilters
Resultaten (17)
maandag verzonden
Bees & Honey
River Cottage Handbook No.19
2024 || Hardcover || Rachel de Thample || Bloomsbury Publishing
The nineteenth River Cottage Handbook provides a comprehensive guide to setting up a hive, caring for healthy bees and harvesting their honey, as well as recipes for eating, soothing and healing
maandag verzonden
Ghana to the World
Recipes and Stories That Look Forward While Honoring the Past
2025 || Hardcover || Eric Adjepong e.a. || Random House
30 minuten
80 nieuwe, gezonde recepten voor wie weinig tijd heeft
2025 || Hardcover || Sandra Bekkari || Culi
maandag verzonden
Over eten en koken
wetenschap en cultuur in de keuken
2023 || Hardcover || Harold McGee || Nieuw Amsterdam || met inkijkexemplaar
Harold McGee's oorspronkelijke Over eten en koken werd in 1984 alom begroet als een meesterwerk; het is meermaals herzien en uitgebreid. Dit uiterst leesbare, encyclopedische boek blinkt uit in het omtoveren van alledaagse keukenkwesties tot wonderbaarlijke en fascinerende kwesties met een wetenschappelijke achtergrond. Het boek werpt licht op vraagstukken die generaties koks hebben beziggehouden. Voor iedereen die zich ooit heeft afgevraagd waarom vis sneller bederft dan vlees, waarom je pan...
On Food And Cooking
The Science and Lore of the Kitchen
2004 || Hardcover || Harold McGee || Simon & Schuster || met inkijkexemplaar
An updated twentieth-anniversary edition of the classic culinary reference features ninety percent new material and provides a wealth of kitchen tips, food-preparation techniques, folklore, literary anecdotes, and health information, in a volume that features particular coverage of trends from the p
maandag verzonden
The Hormone Balance Handbook
2025 || Hardcover || Jessica Shand || HarperCollins Publishers
'So many of us will benefit from Jess's work.’ – Ella Mills, founder of Deliciously Ella
maandag verzonden
Ons voedsel / Druk 6
over wat erin zit, hoe het wordt gemaakt en wat het met ons doet
2016 || Hardcover || Frans M. de Jong || Fontaine uitgevers
Ons voedsel,over wat erin zit, hoe het wordt gemaakt & wat het met ons doet.
We staan in de huidige tijd ver af van ons dagelijks brood: vaak hebben we eigenlijk geen idee van de oorsprong van ons voedsel. Niet zo verwonderlijk, met alle 'hightech foods' die op de markt worden gebracht. Het enorme aanbod en slimme marketingtrucs maken het de consument niet gemakkelijk om dagelijks verantwoorde keuzes te maken.
Dit unieke naslagwerk bevat alle informatie over ons voedsel: wat erin zit, hoe he...
Snackbar Martino
Est. 1955
2025 || Hardcover || Guillaume Noë || Culi
Martino is meer dan een snackbar, het is een Gents icoon. Sinds 1955 is Snackbar Martino dé plek voor nachtbrakers, artiesten, politici en buurtfiguren. Dit opvallende koffietafelboek brengt de rijke familiegeschiedenis tot leven, met unieke beelden van vroeger en nu. Ontdek iconische gerechten als de Toast Raymond en de cheese‑egg‑burger, het verhaal van de ontstaansgeschiedenis van het broodje Martino, anekdotes over Tina Turner én Eddy Wally aan de toonbank en drie generaties passie ...
maandag verzonden
Karsu's Kitchen
De 75 allerlekkerste recepten uit de Turkse keuken
2023 || Hardcover || Karsu || Kosmos Uitgevers || met inkijkexemplaar
In Karsu's Kitchen deelt Karsu meer dan 75 van haar favoriete gerechten uit de Turkse keuken. Karsu is zangeres, pianiste en presentatrice, maar haar andere grote liefde is… eten! In haar eerste kookboek deelt ze het beste dat Hatay (Unesco Culinair Werelderfgoed-regio in Turkije) te bieden heeft en natuurlijk ook family favorites. Van vega tot vis en vlees, van tafels vol mezze tot simpele snelle maaltijden, iedereen kan Turks koken met Karsu. Met persoonlijke verhalen, een culinaire reis ...
Slowcookerbijbel
Recepten om groente, vis en vlees perfect te garen
2025 || Hardcover || Bas Robben || Carrera
Gebruik je slowcooker in het weekend om te ontbijten met shakshuka, te lunchen met Thaise kiptaco's of 's avonds een wildstoof op tafel te zetten. Stoof pompoenparten en wortels en serveer met een specerijenboter. Zelfs chocoladerijstepap met marshmallowfluff tover je als nagerecht zó uit je slowcooker. Bas laat met Slowcookerbijbel zien hoe je gevarieerd en smaakvol kunt koken met je slowcooker.