Zoekfilters
Terra (23)
morgen verzonden
Vegan op de plank
50 prachtig opgemaakte serveerplanken voor gezonde snacks, maaltijden en desserts
Hardcover || Kate Kasbee || Terra || met inkijkexemplaar
Kookboeken die laten zien hoe je kunstig opgemaakt eten op planken of schalen kunt serveren winnen snel aan populariteit. Tot nu toe stonden alle boeken over dit onderwerp vol met vlees, kazen en andere dierlijke producten. Vegan op de plank is het eerste boek dat deze trend toegankelijk maakt voor mensen die plantaardig eten. Kate Kasbee serveert 50 vegan planken. Van avontuurlijke Grieks mezze-planken en een kleurrijke reeks Mexicaanse 'kleine hapjes' tot kindvriendelijke planken boordevol ...
morgen verzonden
Pluk en bewaar
Wildpluk Herbarium
Hardcover || Leoniek Bontje || Terra || met inkijkexemplaar
In dit vervolg op Wildplukken, waarvan inmiddels de zesde druk is verschenen, geeft Leoniek Bontje tips om eetbare planten te zoeken, determineren, beschrijven en in te drogen. Er is volop ruimte om aantekeningen te maken, foto's of gedroogde planten in te plakken en te tekenen. Inclusief makkelijke recepten en weetjes om nog meer met je gedroogde en geplukte bloemen en planten te kunnen doen. De trend van droogbloemen zet zich door en met de juiste voorbereidingen en wat geduld is het maken ...
morgen verzonden
Vegitalia
100 recepten uit de Italiaanse vegan keuken
Hardcover || Luna Trapani || Terra || met inkijkexemplaar
Na het succes van haar eerste boek Veganista serveert de Italiaans-Vlaamse chef en restauranteigenaar Luna Trapani maar liefst 100 nieuwe vegan gerechten uit de Italiaanse keuken. In Vegetalia maakt Luna een culinaire zwerftocht door haar vaderland, met gerechten uit noord en zuid.
De recepten - van insalata caprese en bruschette ai funghi tot tagliatelle alla bolognese en pera cotta al vino bianco - worden in het boek op een duidelijke manier ingedeeld, met aandacht de basisgerechten, gevolg...
morgen verzonden
Een kleine geschiedenis van de wereld aan de hand van schapen
Hardcover || Sally Coulthard || Terra || met inkijkexemplaar
Schapen vallen nauwelijks op. We zien ze staan, als witte vlekjes in het landschap, en rijden eraan voorbij. Maar wist je dat schapen de geschiedenis van de mensheid hebben gevormd zoals die nu is? Schapen hebben ons sinds mensenheugenis te eten gegeven, gekleed en ons dieet veranderd. Ze hebben ons rijker en armer gemaakt, het landschap veranderd, geholpen bij de bouw van grote beschavingen en het winnen van oorlogen. Ze hebben onze huizen verfraaid en verwarmd en pioniers in staat gesteld o...
morgen verzonden
Het geheim van De Nachtwacht
Hardcover || Marc Pos || Terra || met inkijkexemplaar
De Nachtwacht is samen met de Mona Lisa van Leonardo da Vinci het beroemdste schilderij ter wereld. Momenteel wordt dit meesterwerk van Rembrandt van Rijn grondig onderzocht en gerestaureerd. In januari 2021 verscheen het internationale rapport waarin de resultaten van het uitgebreide technische onderzoek staan. Daarmee zijn alle geheimen van De Nachtwacht ontrafeld, en is duidelijk hoe de meester zijn meesterwerk heeft gemaakt. Het populaire tv-programma Het geheim van de Meester van AvroTro...
morgen verzonden
Wildoogst
Koken met wilde noten, paddestoelen en vruchten
Hardcover || Elsje Bruijnesteijn || Terra || met inkijkexemplaar
Eekhoorntjesbrood, vlierbessen, nagelkruid en walnoten: de herfst is de beste tijd van het jaar om de natuur in te gaan om te wildplukken! De oogst is gegarandeerd overvloedig.
Verse wilde planten uit de natuur zijn zo lekker en bijzonder van smaak dat er geen ingewikkelde recepten nodig zijn om ze klaar te maken! In Wildoogst lees je waar de wilde planten groeien, hoe je ze kunt herkennen en welke lekkere en eenvoudige vegetarische gerechten je er mee kunt maken. Daarnaast lees je ook hoe je...
morgen verzonden
Aarden
Zoek verbinding met de natuur
Hardcover || Ruth Allen || Terra || met inkijkexemplaar
Uit onderzoek blijkt dat contact met de natuur voor meer geluk en minder stress zorgt. Ruth Allen laat zien wat we kunnen doen om dat contact te intensiveren en te verdiepen. In Aarden maak je kennis met een natuurlijke levenstijl in een moderne tijd waarin technologie de natuur lijkt te verdringen. Door na te denken over de onkenbare en verborgen kwaliteiten van de natuur laat dit boek zien hoe we daarvan kunnen profteren. Door een diepere verbinding met de natuur kunnen we evenwicht, stilte...
morgen verzonden
Kweek je eigen specerijen
Gember, kurkuma, saffraan, vanille, wasabi, kardemom en nog veel meer
Hardcover || Tasha Greer || Terra || met inkijkexemplaar
Met kruiden, zoals basilicum en salie, worden doorgaans de bladeren van planten bedoeld,
terwijl specerijen als kaneel, mosterd en kurkuma worden gemaakt van de zaden, bessen, schors of wortels van een plant. Kweek je eigen specerijen, van auteur en expert Tasha Greer, laat zien hoe je meer dan 30 verschillende specerijen voor gebruik in de keuken kunt planten, kweken en oogsten. Bovendien zijn deze kruiden ook nuttige aanvullingen voor het medicijnkastje, zoals kruidkundige Lindsey Feldpausc...
morgen verzonden
Boekoe Kita
Authentieke Indische familierecepten en verhalen
Paperback || Mirjam van der Rijst || Terra || met inkijkexemplaar
Boekoe Kita is veel meer dan een kookboek met heerlijke Indonesische recepten, het is Ons boek, vol familieverhalen van ouders, grootouders en over vervlogen tijden. De Indonesische keuken is ook vandaag de dag erg geliefd. Het is een traditionele keuken die vaak van generatie op generatie wordt overgedragen. Toch ontwikkelt ook deze keuken zich met de tijd mee.In Boekoe Kita vertellen 11 families over hun roots en geven ze hun eigen familierecepten. Lees over Keng en Joyce, Linda Spierings (...
morgen verzonden
Nordic Family Kitchen
70 recepten-gezond-natuurlijk-eenvoudig
Hardcover || Mikkel Karstad || Terra || met inkijkexemplaar
Mikkel Karstad, auteur van het weergaloze groene kookboek Evergreen, is een pionier als het gaat om koken met gezonde en seizoensgebonden ingrediënten. Hij weet ze te verwerken in unieke smaakvolle combinaties. In Nordic Family Kitchen, een wederom stijlvol vormgegeven boek met foto's van Anders Schønnemann, presenteert hij simpele gerechten, in 70 recepten, die uitermate geschikt zijn om te bereiden met maar vooral ook voor je kinderen.Mikkel, een vader van vier, leert zijn kinderen dageli...