Zoekfilters
Edicola Culinair (6)
Wijngids Italië
2024 || Paperback || Marie Florence van Es || Edicola Culinair
Italië, een van de grootste en oudste wijnlanden ter wereld, blijft wijnliefhebbers bekoren. Dat is niet zo vreemd want geen ander land brengt zo’n duizelingwekkende schat aan (top)wijnen van inheemse druivenrassen voort.
Wijngids Italië neemt de lezer mee op reis langs alle wijnstreken van Italië met hun karakteristieke druiven en kwaliteitswijnen. Marie Florence van Es geeft de ordening en duidelijkheid waar wijnliefhebbers lang naar hebben gezocht. Typisch Italiaanse wijnbegrippen w...
Wijngids Spanje
Ontdekkingstocht langs alle wijngaarden en bodega's
2023 || Paperback || Sander de Vaan || Edicola Culinair
Deze volledig herziene versie bevat een actueel overzicht van álle Spaanse wijnstreken, inclusief de Balearen en de Canarische Eilanden.
Wijnland Spanje spreekt steeds meer liefhebbers aan. Ging men vroeger vooral voor wijnen uit bekende regio’s als La Rioja (Tempranillo) en Rueda (Verdejo), inmiddels blijkt dat werkelijk óveral in het land prachtige vinos gemaakt worden. Tal van gepassioneerde Spaanse viticultores produceren nu topwijnen, dankzij een combinatie van moderne technieken, re...
morgen verzonden
De smaken van Italië
Over streekproducten, specialiteiten en de Italiaanse cultuur
Paperback || Marie Florence van Es || Edicola Culinair || met inkijkexemplaar
Italianen zijn in staat om van weinig ingrediënten iets bijzonders te maken. Zo’n beetje elke streek, stad of dorp gaat prat op een eigen, soms eeuwenoude specialiteit.
Al die specialiteiten vormen het fundament van de rijke Italiaanse eetcultuur die veel verder gaat dan pasta en pizza.
Marie Florence van Es verdiept zich al jaren in de Italiaanse keuken. Voor dit boek verzamelde en beschreef ze tal van streekproducten, ingrediënten, lokale gerechten en bereidingswijzen. Het resultaat is...
morgen verzonden
Wijngids Duitsland
101 Winzer uit alle wijnstreken aan het woord
Paperback || Sander de Vaan || Edicola Culinair
Wijnland Duitsland zit enorm in de lift. De tijd dat men wijn van onze oosterburen vooral met zoetigheid associeerde is defi nitief voorbij. Wereldwijd zijn steeds meer liefhebbers en experts dol op Rot-, Weiss-, Rosé- en Sektweine vanwege hun formidabele prijs-kwaliteitsverhouding.
Schrijver Sander de Vaan bezocht de belangrijkste Duitse wijnhuizen en sprak met 101 vooraanstaande wijnmakers uit alle Anbaugebiete over hun fi losofi e, ervaringen in de Weinberg, favoriete druivenvariëteiten,...
morgen verzonden
Het grote Bier Boek
Alles over brouwen, proeven en genieten van bier
2022 || Paperback || Frits Dunnink || Edicola Culinair
Hoe meer je weet over bier, hoe meer je ervan kunt genieten. Daarom in dit boek alles over bier en brouwen: achtergronden over grondstoffen, bierstijlen en het brouwers vak, tot de verbeelding sprekende verhalen uit het heden maar ook de rijke historie van ons bier, en tips over de leukste en lekkerste brouwerijen van Nederland en België.
In dit heerlijke bladerboek komt de bierliefhebber echt alles te weten over hoe de kleuren, geuren en smaken terecht komen: met uitleg over meer dan honde...
morgen verzonden
Wijngids Frankrijk
Een Tour du Vin et Vigneron door alle wijngaarden
2023 || Paperback || Sander de Vaan || Edicola Culinair
Frankrijk blijft, ondanks toenemende concurrentie uit de Oude en Nieuwe Wereld, voor velen hét wijnparadijs. Naast de usual suspects Bourgogne, Bordeaux en Champagne worden wijnstreken als Jura, Sud-Ouest en Languedoc-Roussillon steeds populairder bij een breed publiek.
Deze wijngids heeft ook een opvallend Nederlands-Belgisch tintje. De Vaan contacteerde in tal van regio’s ook mensen uit de Benelux die in La France op professionele wijze én met veel succes wijn maken, waaronder de domein...