Resultaten (4)
morgen verzonden
Natuurlijk Oostenrijk
2022 || Hardcover || Laura de Grave || Uitgeverij Brandt
De Oostenrijkse keuken, wat houdt dat in? Dat vroeg culinair journalist Laura de Grave zich ook af voordat ze op haar elektrische motor sprong om de regionale diversiteit in de negen provincies te proeven.
Naast berghutklassiekers als Kasespatzle en Kaiserschmarrn ontdekte ze de verrassende rijkdom van de Oostenrijkse keuken, van boer tot bord. Met ruim een kwart biologische landbouw loopt Oostenrijk voorop in
de Europese Unie, en heeft in vele opzichten een op de natuur gebaseerde keuken waa...
morgen verzonden
Een Hapklare Historie van Frankrijk
2019 || Hardcover || Stéphane Hénaut e.a. || Uitgeverij Brandt || met inkijkexemplaar
Gekozen als een van de '22 boeken om deze zomer te lezen' door TIME Magazine
Gekozen als een van de '8 nieuwe boeken die je moet lezen voordat je naar Frankrijk gaat' door AFAR Magazine
Een cassoulet die een oorlog won, een crêpe die leidde tot Napoleons ondergang, opstanden gevoed door brood en zout: de geschiedenis van Frankrijk is nauw verweven met zijn gastronomie. Dat dit verrassende en smeuïge verhalen oplevert, laten een Franse kaasspecialist en een Amerikaanse wetenschapper in dit ...
morgen verzonden
Tapas
2023 || Hardcover || Janneke Vreugdenhil e.a. || Uitgeverij Brandt || met inkijkexemplaar
TAPAS, VERHALEN EN RECEPTENVERENIGT ALLES WAT HET SMAKELIJKE
LEVEN IN SPANJE TE BIEDEN HEEFT
Janneke Vreugdenhil en Edwin Winkels zaten aan de glimmende houten bar van Jai-Ca, een van de oudste kroegen van de voormalige visserswijk Barceloneta, -dronken vino tinto en aten gefrituurde ansjovisgraatjes toen ze halsoverkop en hopeloos verliefd op elkaar -werden. Jaren later en vele, vele Spaanse barretjes
verder, behoren die graatjes nog steeds hun favoriete tapas – al kan dat natuurlijk ook...
morgen verzonden
Naturlich Osterreich
2022 || Hardcover || Laura de Grave || Uitgeverij Brandt