Zoekfilters
Resultaten (7)
maandag verzonden
100 Mocktails
0% alcohol, 100% smaak
2018 || Paperback || Hilde Deweer || Manteau || met inkijkexemplaar
Mocktails, of alcoholvrije cocktails, zijn aan een revival toe: uit gezondheidsoverwegingen, om de bobs en de niet-drinkers zoals zwangere vrouwen een ruimer aanbod te geven, of gewoonweg omdat ze lekker zijn. Tegenwoordig is het trendy om de combinatie alcoholvrij én smaakvol in de picture te zetten en op een creatieve manier in te vullen: met verse groentesappen, zelfgemaakte limonades en siropen, onverwachte kruiden... Toch zijn de mocktails in dit boek gemaakt op basis van ingrediënten ...
maandag verzonden
Goesting in gezondheid
2018 || Paperback || Lynn De Merlier || Manteau || met inkijkexemplaar
Hoe eet je jezelf gezonder en vitaler, zonder te diëten? Welke impact heeft voeding op je darmen? Hoe komt het dat je darmen bepalen hoe jij je voelt? Kun je gezond én lekker eten?Lynn De Merlier legt in Goesting in gezondheid op een eenvoudige manier uit hoe onze darmen een invloed hebben op onze lichamelijke én mentale gezondheid. Heel veel aandoeningen hebben daarmee te maken, van zure oprispingen en leaky gut tot fibromyalgie, depressie en chronische vermoeidheid. Stress - dé kwaal va...
maandag verzonden
Koken met de Thermomix®
Gemakkelijk en superlekker
2021 || Hardcover || Sabrina Crijns || Manteau || met inkijkexemplaar
De Thermomix® is een supertoestel dat kan wegen, mengen, mixen, kneden, malen, raspen, hakken, roeren, emulgeren, opkloppen, stomen, garen, koken... tot op de seconde en de graad nauwkeurig. Alles lukt: nooit meer geschifte mayonaise, mislukte bearnaise, slecht gekneed deeg of platgekookte groenten.
Na het succes van Lekker thuis koken met de Thermomix® kon een tweede boek niet op zich laten wachten. Koken met de Thermomix®, gemakkelijk en superlekker biedt een waaier aan nieuwe recepten v...
maandag verzonden
Vandaag Vegan!
100% smaak, 100% plantaardig
2020 || Paperback || Miki Duerinck e.a. || Manteau || met inkijkexemplaar
Kiezen om voluit plantaardig te gaan heeft alleen maar positieve eff ecten. Maar hoe moet dat? Vegan koken vraagt wat knowhow, gelukkig zijn de oplossingen vrij eenvoudig. Je moet alleen weten welke plantaardige alternatieven je waarvoor kunt gebruiken.
Neem nu een ei. Komt voor in veel van je favoriete recepten: om te binden, om te paneren, om op te kloppen. Kun je dat eitje overal op dezelfde manier vervangen? Nee, de oplossing is telkens verschillend. Maar het lukt! Proef maar van de quich...
maandag verzonden
Bake Off Vlaanderen
Goed zoet!
2018 || Hardcover || Manteau || met inkijkexemplaar
Geluk zit soms in een bakblik, zoveel is zeker. In het nieuwe bakboek van Bake Off Vlaanderen kun je je tegoed doen aan brood, cake, koekjes en taart. Een naked cake of toch een kleurrijke illusiecake? Speltbrood of heerlijke kaneelbroodjes? Biscuit met aardbeien of frozen yoghurtbars met fruit? Goed zoet! serveert 40 recepten, voor elk wat wils. Of je nu een geroutineerde dan wel een beginnende bakker of bakster bent.
maandag verzonden
Zeegroenten
Koken met algen en wieren
2018 || Paperback || Donald Deschagt e.a. || Manteau || met inkijkexemplaar
In dit boek deelt Seaweedchef Donald Deschagt originele, haalbare recepten met zeewier of zeegroenten als hoofdingrediënt of smaakmaker met ons.
Ga ook eens aan de slag met heerlijke veelzijdige groente zoals zeekraal, lamsoor, wakame en kombu: speltcroque met zeewierpesto, mosselen met zeekraal en wakame, smoothie met zeesla... Bijzonder lekker, maar ook gezond en goed voor het milieu!
maandag verzonden
Madam Confituur Confituur, jam, gelei en marmelade
Paperback || Katrien Hoebers || Manteau || met inkijkexemplaar
Met dit boek op je aanrecht was confituur maken nog nooit zo eenvoudig. Dankzij de duidelijke recepten en de handige tips en tricks van Madam Confituur tover je snel en gemakkelijk de heerlijkste confituur, jam, gelei of marmelade uit je hoed. En dat in alle seizoenen.
Meer dan 90 straffe potjes, klassiekers en verrassende smaakcombinaties, zoals:
>> aardbeienconfituur
>> aalbessengelei
>> confituur van blauwe bessen met limoncello
>> perenconfituur met speculaaskruiden
>> pompelmoesmarmelade
...