Zoekfilters
Resultaten (4)
morgen verzonden
Zo word je arts
2021 || Hardcover || Tanja Veenstra || Documentatiecentrum
Weet jij nu al dat je dokter wilt worden? Het beroep
van huisarts kennen we allemaal. Maar wist je dat
er nog veel meer soorten artsen zijn? Hoelang duurt
de opleiding? Hoe ziet een werkdag eruit? En hoe
word je een goede arts? Je hebt in elk geval bepaalde
eigenschappen nodig. Een chirurg moet heel precies zijn,
een trauma-arts moet snel beslissingen kunnen nemen,
en kinderartsen moeten extra geduldig zijn. Best handig
om alvast te weten!
morgen verzonden
Van kompas tot GPS
2018 || Paperback || Tanja Veenstra || Documentatiecentrum
Wat doe je als je ergens heen wil waar je nog nooit
bent geweest? Dan open je een app op je smartphone
en hup, daar staat je route, met aanwijzingen en al.
Verdwalen is tegenwoordig haast niet mogelijk.
Dat is niet altijd zo geweest. De eerste mensen
hadden geen enkel hulpmiddel. Maar mensen zijn
vindingrijk. Ze bedachten allerlei bijzondere manieren
en instrumenten om niet te verdwalen. Vooral op zee
was dit een uitdaging. Vandaar dat de belangrijkste
uitvindingen afkomstig zijn uit de schee...
morgen verzonden
Zwitserland
Hardcover || Tanja Veenstra || Documentatiecentrum
Waar denk je aan bij Zwitserland? Aan hoge bergen,
sneeuw en kou? Drie keer goed, maar het is ook een heel
groen land met bossen en grote meren. En wist je dat
het een van de rijkste landen ter wereld is? Dat heeft te
maken met de keuze om tijdens oorlogen en conflicten
geen partij te kiezen. Bijzonder is dat iedere Zwitser via
een referendum mag meebeslissen over belangrijke
onderwerpen. Dat is behoorlijk modern. Tegelijkertijd
houden Zwitsers van oude gebruiken, zoals ‘schwingen’.
Wat z...
morgen verzonden
Proeven en smaak
2020 || Hardcover || Tanja Veenstra || Documentatiecentrum
Je tong is het orgaan waarmee je proeft, maar wist
je dat je daarbij ook je andere zintuigen nodig hebt?
Proeven is ingewikkelder dan je denkt! Zo zijn je
hersenen de hele dag in de weer om alle smaaksignalen
te verwerken. Dat begint al als baby in de baarmoeder
en het gaat je leven lang door. Want er komen steeds
nieuwe smaken bij. Sommige komen van ver, andere uit
de fabriek. Lust je iets niet? Gewoon blijven proberen, je
smaakcellen wennen er vanzelf aan!