Genezen door slijmvrije voeding

Voorzijde
Achterzijde
19,50
Vandaag besteld,
morgen verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 18,53 i
+
Bestel
ISBN: 9789492665799
Uitgever: Succesboeken.nl
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Arnold Ehret
Druk: 1
Pagina's: 202
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2024
NUR: Gezondheid algemeen

Genezen door slijmvrije voeding

professor Arnold Ehret (Sankt Georgen [Freiburg im Breisgau],

1866 - Los Angeles, 1922) was een Duitse natuurgenezer

en auteur.

Ehret was een zeer intelligente jongeman; op 21-jarige leeftijd

was hij al professor en sprak al vier talen: Duits, Frans,

Italiaans en Engels. Helaas kreeg hij op jonge leeftijd ook

veel lichamelijke klachten. Op zijn 21e kreeg hij hartproblemen

en op zijn 31e van dr. Gustav Riedlin de diagnose

ziekte van Bright (nierontsteking) en werd door 24 van Europa’s

meest gerespecteerde artsen ongeneeslijk verklaard.

In een wanhopige poging om een einde te maken aan zijn

lichamelijke klachten ging hij op zoek naar gezondheid en ontdekte dat voeding

bestaande uit fruit, zetmeelvrije groenten en eetbare groene bladeren (kruiden),

die hij ‘slijmvrije’ voeding noemde, het optimale voedsel is voor menselijke consumptie.

Het eten van druiven bracht hem uiteindelijk de ultieme genezing.

Hij besloot tevens om regelmatig te stoppen met eten, en hij was verbaasd dat hij

niet verhongerde, maar aan kracht en vitaliteit won. Ehret beweerde dat hij van

zijn ziekten was genezen door zijn nieuwe levensstijl. Hij legde zijn ervaringen

vast in diverse boeken, waarvan Genezen door slijmvrije voeding er een is.

Door een ongeluk in Amerika, waar hij een lezing gaf, is Ehret helaas op veel te

jonge leeftijd (56) overleden.

Ehret bewees ruim 100 jaar geleden dat vasten (of simpelweg minder en

gifvrij eten) de almachtige methode van de natuur is om het lichaam te

reinigen van de effecten van verkeerd en te veel eten.

Helaas is het laatste − verkeerd en te veel eten − alleen maar toegenomen,

zo ook onze aandoeningen en ziekten. De wijsheden en principes

in dit boek gelden gelukkig nog steeds. Je moet ze echter wel toepassen.