Yes you can!

Engels voor leerlingen met TOS of Dyslexie

Voorzijde
Achterzijde
25,95
Vandaag besteld,
dinsdag verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789492593191
Uitgever: Graviant BV
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Kees Siepelinga
Druk: 1
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2018
NUR: Engelse taal, letterkunde en cultuur

Engels leren met dyslexie onmogelijk? ‘Yes you can’ helpt!

De afgelopen jaren heb ik veel gewerkt met kinderen die last hebben van dyslexie. Dyslexie betekent dat spellen en lezen extra moeilijk is omdat de linker- en rechterhersenhelft langzamer met elkaar ‘praten’. Ik heb mij lange tijd afgevraagd hoe dit opgelost zou kunnen worden voor deze kinderen. Ik ben er achter gekomen, na onderzoek, dat Engels leren toch echt wel mogelijk is voor kinderen met dyslexie.

Dit werkboek leert kinderen de klanken van de Engelse taal te beheersen, te herkennen en te benoemen. Woorden worden opgedeeld in klanken en klanken worden samengevoegd tot woorden. Alles dat in dit werkboek staat beschreven, alle opdrachten die gedaan worden zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek in het binnen- en buitenland.

Ga jij de uitdaging samen met jouw kinderen aan?

Hoi en wat gaaf dat jij aan je Engels gaat werken! De komende tijd ga jij samen met een begeleider alle klanken van de Engelse taal aanleren. Je gaat ze herkennen, benoemen en uitspreken. Er zijn in de afgelopen jaren heel veel mensen geweest die goed hebben nagedacht over hoe iemand met dyslexie geholpen kan worden met het leren van een taal. Ook ik heb hard nagedacht en uiteindelijke dit werkboek geschreven voor jou.

Dyslexie is iets heel vervelends. Het zorgt ervoor dat je een achterstand hebt vergeleken met je klasgenoten die geen dyslexie hebben. Vooral met het aanleren van Engels is dat waarschijnlijk een probleem. Misschien heb je wel eens gedacht “ik kan het toch niet, ik heb dyslexie” daarom de naam van dit werkboek: Yes you can! Dit betekent namelijk: Ja, je kan het wel! Ik geloof er namelijk in dat wanneer jij dit werkboek helemaal hebt doorgewerkt jij de Engelse taal een stuk makkelijk op pakt dan je nu gewend bent.