De zes rollen van de leraar

Handboek voor effectief lesgeven

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
31,95
Met 5% studentenkorting
Voor 30,35 i
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789492525123
Uitgever: Uitgeverij Pica
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Martie Slooter
Druk: 1
Pagina's: 288
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2021
Vervanger van: 9789065081797
NUR: Onderwijs en opvoeding

Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar?

In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen om leerlingen daadwerkelijk te laten leren. Ze beschrijft effectief lerarengedrag aan de hand van zes rollen:

* de gastheer;

* de presentator;

* de didacticus;

* de pedagoog;

* de afsluiter;

* de coach.

Dit boek is gebaseerd op de meest actuele, wetenschappelijke inzichten over hoe leerlingen tot leren komen. Slooter gaat niet alleen in op de basiskennis, -vaardigheden en overtuigingen die beginnende leraren bezitten. Ze beschrijft met de nieuwe, overzichtelijke leerlijn van de leraar ook helder hoe leraren zich ontwikkelen en wat ervaren leraren kennen en kunnen.

Uitgebreid staat Slooter stil bij de zesde rol: de leraar als coach. Als leraren in staat zijn samen met leerlingen te reflecteren op hun leerproces, komt het ultieme doel in zicht: de zelfregulatie van leerlingen, waarbij ze het eigen leren sturen.

De zes rollen van de leraar is een volledig boek, dat behalve de leerlijn van de leraar ook concrete gedragsindicatoren en reflectietools bevat. Dit maakt het onmisbaar voor iedere leraar - zowel studerend, beginnend als ervaren.

Lees meer