BIV in praktijk / Druk 3

Beoordelen en ontwerpen van bestuurlijke informatieverzorging voor studie en beroep

Voorzijde
73,50
Levertijd: 4 werkdagen
Met 5% studentenkorting
voor 69,83 i
+
Bestel
ISBN: 9789490957216
Uitgever: A&W uitgevers
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Jon Bergsma
Druk: 3
Relevante opleidingen: Accountancy
Pagina's: 363
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2024
Voorgeschreven bij o.a.: Hogeschool Rotterdam Haagse Hogeschool (HHS)
Vervanger van: 9789490957100

BIV in praktijk behandelt in vier delen het beoordelen en ontwerpen van de bestuurlijke informatieverzorging voor de meest voorkomende processen en typen organisaties. In het eerste deel worden kort de belangrijke basisconcepten behandeld zoals het tolmodel, de maatregelen van interne controle, het interne betrouwbaarheidssysteem, het COSO Internal Control Framework en het model van Simons.

De praktische insteek van het boek blijkt uit de in het tweede deel opgenomen methodiek voor het uitvoeren van een onderzoek naar de bestuurlijke informatieverzorging bij een organisatie. Hier worden zaken behandeld zoals de probleemanalyse, het houden van interviews en het maken van processchema’s.

In het derde en vierde deel wordt niet alleen aandacht besteed aan de risico’s, de maatregelen van interne controle en de managementinformatie voor de meest voorkomende processen en typen organisaties maar wordt ook voorzien in uitgebreide procesbeschrijvingen en processchema’s.

Door middel van onderzoeksresultaten krijgt de gebruiker een beeld van de praktijk van de toepassing van de basisconcepten van het vak bestuurlijke informatieverzorging dat tegenwoordig door de CEA ook wordt aangeduid als ICAIS (Internal Control & Accounting Information Systems).