Doorloopjes 2

Coachen op didactiek in 5 stappen

Voorzijde
25,95
Vandaag besteld,
morgen verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 24,65 i
+
Bestel
ISBN: 9789490120504
Uitgever: Phronese, Uitgeverij
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Tom Sherrington Oliver Caviglioli
Druk: 1
Pagina's: 172
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
NUR: Onderwijs en opvoeding

Lucelle Deneer

Docent Teacher College Windesheim, ambassadeur Leraar 24 en De baan van het Leven

Doorloopjes is de inspiratie die ik graag tot mijn beschikking had gehad toen ik zelf aan de lerarenopleiding begon. Als lerarenopleider kan ik nu met Doorloopjes studenten actief laten nadenken over hun ontwikkelingsvraagstuk en hun handelen in de onderwijspraktijk. Bovendien nodigt het uit tot netwerklezen en het voeren van discussies over hoe zij zich tot de genoemde onderzoekers en auteurs verhouden.

Hannah Bijlsma

Inspecteur po/vo, leraar, onderzoeker

Dit boek presenteert tweeënvijftig nieuwe Doorloopjes waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze lessen effectief maken. Heerlijk overzichtelijk en direct toepasbaar in de praktijk.

Na het lezen van dit boek is het duidelijk: leraren hebben het mooiste en veelzijdigste beroep dat er is.

Paul Kirschner

Emeritus hoogleraar Onderwijspsychologie aan de Open Universiteit

Ik noem Doorloopjes het onderwijswetenschappelijk equivalent van grafische romans. Caviglioli en Sherrington leren de docent steeds in woord en beeld over het hoe, wat en waarom van onderwijskundig onderzoek, en hoe dit kan worden toegepast voor effectief, efficiënt en bevredigen onderwijs in de praktijk.

Hilly Drok

Docent Nederlands, trainer bij Toetsrevolutie

Er zijn weinig boeken die de docentprofessionalisering zo doelgericht en tegelijk eenvoudig ondersteunen als Doorloopjes. Door het praktische karakter leent dit boek zich buitengewoon goed voor onderwijsverbetering, zowel op individueel niveau als in teamverband. Daarmee biedt dit boek volop handvatten om de kloof tussen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk te overbruggen.