In dit kookboek vind je recepten die zijn geïnspireerd op de moestuin van Natascha. In alle gerechten, sambals en smeersels zitten groenten, kruiden, bloemen of vruchten uit haar tuin. Ook staan er handige tips in over het zelf kweken, ook als je geen (moes)tuin hebt. Anders dan bij de meeste kookboeken is het thema dus niet een bepaalde keuken, een bepaald seizoen of een bepaalde gang, maar is juist de moestuin de inspiratiebron. Laat je meevoeren op deze culinaire wereldreis en wellicht word jij geïnspireerd om zelf iets te gaan kweken, zodat je met eigen oogst kunt koken! Natascha is een dochter van een Nederlandse moeder en een Indische vader. Tijdens haar reizen vroeg ze vaak of ze een kijkje in de keuken mocht nemen. In Zuid-Oost Azië is dat vaak slechts een stalletje op straat waar de lekkerste gerechten worden bereidt. Die recepten schreef ze op in haar reisdagboek en gaf daar terug in Nederland haar eigen draai aan. Wat begon als het kweken van kiemgroenten in de keuken, groeide al snel uit tot het zelf verbouwen van groenten en kruiden in potten en daarna in de moestuin. Nu kon ze veel van haar gerechten met zelf gekweekte groenten en kruiden maken.