Ambachtelijk brood in zeven lessen

Voorzijde
Achterzijde
27,90
Leverbaar vanaf 30 oktober
+
Bestel
ISBN: 9789464714579
Uitgever: Sterck & De Vreese
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Jan Boeren
Druk: 1
Pagina's: 144
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2025
NUR: Eten en drinken algemeen

Ambachtelijk brood in zeven lessen leert je minstens tien verschillende soorten brood te maken, precies zoals de bakker het ook doet. Maar dit is zeker geen ‘receptenboek’: er is méér, veel meer zelfs. Want dit boek gaat ook over de technologie van het broodbakken, het hoe en waarom van het bakproces. We hebben het over tarwe en andere granen, over gist, zout, water, over oventemperaturen, over de kuip-rijs, de bol-rijs en de oven-rijs. Begrippen als opbollen, oppunten en langmaken: je leert het allemaal!

Jan Boeren is oprichter van Le Cuisinier, een gratis kennisplatform voor amateurkoks. Hij ontwikkelde voor het platform de digitale cursus ‘Zelf Brood Bakken’ die de basis vormde voor dit boek. Met Ambachtelijk brood in zeven lessen heb je een lees-, leer- en werkboek in handen waarmee je zelf de prachtigste, overheerlijke broden bakt.