Slagen met dyscalculie in het hoger onderwijs

Voorzijde
14,99
Vandaag besteld,
maandag verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 14,24 i
+
Bestel
ISBN: 9789463932837
Uitgever: Owl Press
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Annemie Desoete Bas Baccarne Ben Robaeyst Wout Duthoo Adelbrecht Haenebalcke Femke Lissens Masarrat Al Asmar Danielle Willems Marc Brysbaert
Druk: 1
Pagina's: 120
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2020
NUR: Orthopedagogiek

Dit boek kwam tot stand door de samenwerking van verschillende auteurs met een gemeenschappelijk doel: het publiek informeren over de drempels die personen met dyscalculatie te overwinnen hebben, en over de diversiteitswaarde die zij bieden In dit boek tonen de auteurs hoe studenten met dyscalculie hun studies in het hoger onderwijs tot een goed eind kunnen brengen, welke faciliteiten drempelverlagend werken, wat afgestudeerden kan helpen bij sollicitaties en hoe de arbeidsmarkt gesensibiliseerd kan worden.

De lezers krijgen algemene informatie aangereikt, maar ook zeer praktische tips en hulpmiddelen om studies in het hoger onderwijs efficiƫnt aan te pakken. Op die manier willen de auteurs jongeren en jongvolwassenen met dyscalculie een hart onder de riem steken, en tegelijkertijd werkgevers laten zien dat zij riskeren om hidden potentials te missen als zij zich uitsluitend baseren op standaard selectiecriteria. Overigens kunnen ook ouders, leerkrachten en begeleiders van studenten met dyscalculie baat hebben bij dit boek.