Hoffy's, de Joodse keuken

Voorzijde
Achterzijde

Niet beschikbaar

ISBN: 9789463887120
Uitgever: Kannibaal
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Moshi Hoffman Marijke Libert
Druk: 1
Pagina's: 272
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2019
Vervanger van: 9789045043890
NUR: Eten en drinken algemeen

Topgerechten uit de joodse keuken

Het traditionele joodse restaurant Hoffy’s is al

meer dan dertig jaar een begrip in de gastronomie.

Sinds het veelbesproken bezoek van tv-chef Jeroen

Meus aan de broers Hoffman voor zijn televisieserie

Goed volk en de passage over de Hoffy’s in

Mazzeltov (2017) is het Antwerpse restaurant in

heel Vlaanderen en Nederland bekend.

Het jodendom heeft vele tradities en rituelen, ook

in de keuken. Het gebruik om koosjer te eten is

alom bekend, maar dat bij elk van de vele joodse

feesten telkens aparte gerechten horen, is minder

wijdverbreid. De religieuze kalender bepaalt

welke maaltijd op tafel komt. Zo zijn er de typische

visballetjes op de wekelijkse sabbat, latkes of

aardappelkoekjes tijdens Chanoeka en de gevulde

kool, pepers en aubergines voor het Loofhuttenfeest.

Voor dit boek duiken de broers Hoffman in de rijke

geschiedenis van de joodse rituele feestmaaltijden

en schrijven ze hun familierecepten voor deze

gerechten neer, die van generatie op generatie

werden overgedragen. De recepten zijn ingedeeld in

zes aparte hoofdstukken. Vijf ervan verwijzen naar

joodse feesten: ‘Rosj Hasjana’ (Nieuwjaar), ‘Pesach’

(Pasen), ‘Soekot’ (het Loofhuttenfeest), ‘Chanoeka’

(het Lichtfeest) en de wekelijks terugkerende ‘Sjabbat’

(sabbat). Daarnaast vind je recepten uit de keuken

van elke dag in het hoofdstuk ‘Dagelijkse kost’.

Met verhelderende teksten van Marijke Libert en

sfeervolle foto’s van Piet De Kersgieter.

27 x